Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Így működik a Morpheus

A Sony VR eszköze a napokban a Silicon Valley Virtual Reality rendezvényen járt, ahol használat közben is látható volt.

2014.05.09. 13:22 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Nem csak az Oculus Rifté a világ, legalábbis így gondolkozik a Sony, amely csak mostanában leplezte le évek óta titokban készülő saját VR eszközét, amely jelenleg a Morpheus projektnévre hallgat. A megoldás sok aspektusában hasonlít a köztudatba néhány éve berobbant Oculus Rifthez, vagyis ezúttal is egy fejre erősíthető, annak mozgását követő eszközről van szó. Ám a Sony ezt kiegészíti a PlayStation 4 kamerájával és a Move-val is, így még összetettebb élményben lehet részünk (elvileg). A prototípus jelen volt a Silicon Valley Virtual Reality rendezvényen is, ahonnan egy video is érkezett. Ezen az eszközt láthatjuk működés közben.
A napokban egyébként más érdekességek is kiderültek a Sony VR technológiájáról. Bár ezt eddig nem említették, a PS4 kontrollerén, a DualShock 4-en található fénycsíkot kifejezetten a Morpheus fejlesztői kérték. Ezt érthető módon titokban kellett tartani a konzol bemutatásakor, így sokáig csak a hangulati elemként kezelték a funkcióit (például sebesülésnél vörösen izzik), ám valójában már ez is a VR megoldás segítésére készült.
"A fénycsíkot a mi részlegünk kérte. A VR mozgáskövetéséhez van rá szükség. Amikor hat hónappal ezelőtt megjelent a konzol, sokan panaszkodtak, hogy a fénycsík tükröződik a TV képernyőjén, mi pedig nem mondhattuk el, hogy valójában miért olyan fontos a léte." - magyarázta Jed Ashforth vezető fejlesztő a Techradar magazinnak.
Hogy a Morpheus mikor jelenhet meg, arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, de a frissen kiszivárgott információk szerint a Sony E3-as programjában szerepel az eszköz, így ott bizonyára bővebb információkat is kapunk majd. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.