Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megjelent a Democracy 3 Extremism DLC

Újabb, radikális nézetek bukkantak fel a politikai szimulátorban.

2014.05.15. 10:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Democracy 3 nyugodtan nevezhető rétegjátéknak, ugyanis egy kőkemény politikai szimulátorról van szó, amelyben a játékos belekóstolhat a másik oldal életébe is. Meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek garantáltan csökkentik a népszerűségünket, cserébe elengedhetetlenek a gazdaság stabilizálásához, de persze közben arra is gondolnunk kell, hogy egyszer eljön a választások ideje is. A Democracy 3 a napokban új DLC-vel gazdagodott, az Extremism csomag a radikális változtatások lehetőségét adja a játékhoz. Új törvényeket hozhatunk, amelyekkel akár befolyásolhatjuk a vallási hovatartozást, az azonos neműek házasodását vagy épp az elválásokat. Ilyen és ehhez hasonló opciók kerülnek a játékba. A DLC saját launch trailert is kapott, megvásárolni a játék oldalán, a Steam áruházában és a GoG.com oldalán tudjátok. ■

Democracy 3
A legutóbbi Democracy 3 cikkek, hírek

hozzászólások (4)

Morello
Morello 2014.05.15. 11:34
Nohát, és hogy lesz ez pariban a "Democracy" főcímű játékkal? :)
Lacko
Lacko 2014.05.16. 11:05
:)
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.05.16. 11:19
A játék politikai iránytűje szerint én tipikusan közepesen liberális, enyhén szocialista politikát folytatok (nem összekeverendők fogalmak hétköznapi értelmezéssel) szinte minden alkalommal; ezzel elérem, hogy eltűnik minden rossz (piros gombócok), megjelennek előnyös fogalmak, például technológiai haladás és pörgő gazdaság (zöld gombócok), s ismeretlen fogalommá válik az államadósság.

Vagyis bár kipróbáltam a kiegészítőt tegnap, egyszerűen nem tűnt szükségesnek, hogy az iskolákban minden nap himnusszal kezdjük a jóreggelt és megtiltsam a válásokat - enélkül is remekül lehet élni a játékban (is?).

Egyértelműen szélesíti a játékot ez a DLC is, szóval ha elunom, hogy a legésszerűbb módon csináljak tökéletes utópiát bármely államból (tegnap épp Angliából), akkor lehet kipróbálom majd, milyen egy teoktratikus köztársaság fogalom mögé bújt vallási diktatúra is. Tulajdonképp ez az egyetlen létjogosultsága a DLC-nek - normális, hétköznapi értelemben véve is ésszerű játékmenetben észrevehetetlen a DLC tartalma, de lehetőséget ad végre kicsit politikai ámokfutni.
Pras
Pras 2014.05.16. 11:37
Igen, én is úgy vettem észre, hogy sajnos(?) a játékban van egy nagyjából nyilvánvaló, és szinte mindig nyerő recept. Ha a gazdaság megpörög, lehet lökni a bevételeken, azt visszaforgatni szociális kiadásokba, erre lakosság hepi, kis adóemelést oda, pluszpénzt beletömni a K+F-be, gazdaság megpörög... és a pol. iránytű természetesen kiköpi azt, amit te is írtál.

Szóval, istenverte zseniális lenne ez a játék, csak valahogy úgy érzem most már, hogy túl sok minden (tkp. minden) múlik rajtunk. Jó volna egy hardcore fokozat szimulált nemzetközi kitettséggel, hullámzó, masszív külső behatásokkal, válságokkal, nemzetközi szankciókkal egy-egy döntés következményeképp, esetleg szociális feszültségekkel, korfa-problémákkal, ilyesmikkel. Tehát olyan dolgokkal, amik, ha a sz*r már nyakig ér, dinamikusan elkezdik lötyögtetni is. Az eddigiek túl statikusak, túl jól láthatóan kauzálisak.

Így ez a DLC arra a vonalra erősít rá, ami a Democracy voltaképpen: egy tanulságos homokozó. :)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.