Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

GRID Autosport GRID Autosport

Bőséges infóhalmaz a GRID Autosportról

A napokban megjelent új fejlesztői blogbejegyzésből szemezgetünk.

2014.05.18. 10:07 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a Codemasters, hogy folytatódik közkedvelt autós szériája, jön a GRID Autosport. A napokban egy hosszabb blogbejegyzéssel jelentkeztek a fejlesztők, amelyben a többjátékos rész számos érdekes részletéről lebbentették le a fátylat. Mi most ezek közül szemezgetünk.
A fejlesztők az egész multiplayer élményt a hosszútávú szórakozásnak és a folyamatos kihívásnak szentelik, ezért az online FPS-eket veszik alapul, ahol folyamatosan fejlődhetünk, új tartalmakat (fegyverek, perkek stb.) oldhatunk fel, így mindig van miért küzdenünk. Emellett viszont ugyanúgy készülnek egyszerű futamokkal is. A játékban öt különböző műfaj lesz: Touring, Endurance, Open-Wheel, Tuner és Street. Ezek mindegyikében külön-külön gyűjthetjük a tapasztalati pontokat annak függvényében, milyen szinten űzzük az adott műfajt. Ezekhez az XP pontokhoz jön az általános tapasztalati pont, amelyek együtt új szponzorokat, új garázs férőhelyeket nyitnak meg. A szponzorok nagyon fontosak, hiszen ők állítanak elénk különböző kihívásokat, amelyek teljesítéséért extra pénzhez juthatunk. A plusz férőhelyeket aligha kell magyarázni.
A más Codemasters játékokból ismerős RaceNet rendszer ezúttal is visszatér, némileg átalakítva. A GRID 2-ben debütált Global Challenge-k most is jelen lesznek, csak épp a fent említett műfajokra szabva: minden műfaj saját kihívást kap minden héten, melyek mellett lesz egy hatodik, "wildcard" kihívás is. Utóbbi általában egy szokatlan pálya-autó kombinációt tartalmaz. A kihívások mindig alkalmazkodnak az adott műfajhoz: például Endurance módban adott időre a lehető legnagyobb táv megtétele MI vezérelte ellenfelekkel szemben, míg Tuner módban egy drift pályát kell teljesíteni. Lesznek szabadon szerkeszthető online kupák is, amelyeknél mi szabhatjuk meg a szabályokat: milyen műfajban, milyen futamot rendezünk, milyen autók indulhatnak rajta, hány szakaszból áll az eseményünk, legyenek-e MI vezérelte ellenfelek, melyik pályán induljunk, de még azt is meghatározhatjuk, hogy kézi- vagy automataváltós autók legyenek, legyenek-e segítségek és fejlesztések, legyen-e törésmodell, vagy épp milyen kameranézetből kell versenyezni. Ugyanitt találjuk a Party módot is, ahol kifejezetten olyan játékmódokat találunk, amelyek a felhőtlen szórakozást szolgálják: lesz roncsderbi, checkpoint verseny (ahol a checkpointon áthaladva kapunk extra időt) és kieséses verseny.
A GRID Autosport megjelenéséig már nem is kell nagyon sokat várnunk, bő egy hónap múlva, június 27-én érkezik meg PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. ■

GRID Autosport
A legutóbbi GRID Autosport cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.