Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

PS4-re készül a Without Memory

A játékot a Quantic Dream alkotásai ihlették, a látványért az Unreal Engine 4 felel majd.

2014.06.02. 13:39 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Valószínűleg csak kevesen hallhattak eddig közületek az orosz Dinosaurum Games csapatáról, akik ma bejelentették új játékukat, a Without Memoryt. A stúdió már fel is lőtte a játék hivatalos oldalát, amely azonban csak oroszul érhető el, így egyelőre viszonylag kevesebb információval szolgálhat számunkra (de concept artokat is lehet találni rajta).
Amit viszont tudni lehet a játékról, az mindenképpen érdekes. A fejlesztőkre a legnagyobb hatással a francia Quantic Dream játékai voltak (mint a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls), így saját alkotásuk is ezekhez fog hasonlítani. Egy külső nézetű pszicho-thrillerhez lesz szerencsénk, amelynek főhősnője, Anna a címnek megfelelő módon amnéziában szenved. Egy teljesen átlagos, hétköznapi lány, aki egy erdőben tér magához és fogalma sincs, ki ő, hogy került oda, vagy épp mi történt vele. Az ígéretek szerint akárhogy is cselekszünk Annával, annak közvetlen hatása lesz a történet alakulására és magára Anna állapotára is. Sokszor keveredünk majd morális döntéskényszerbe, amelyek komoly felelősséggel járnak. Anna a szemünk láttára fog felnőni, megtanulni különbséget tenni igazság és hazugság között. A játékmenet szintén sokat merít a korábban említett játékokból, ezúttal is sok helyzetben használják majd a QTE, vagyis a Quick Time Event megoldásokat. Ugyanakkor a fejlesztők ígérete szerint alaposan átdolgozzák ezt az irányítási rendszert, hogy ne az unalmas gombnyomogatás legyen, hanem segítse a játékosokat eggyé válni a játékkal. A QTE-k mellett lesznek feladványok és rejtvények is, valamint feleletválasztós párbeszédek, amelyek kifejezetten a DualShock 4 érintőfelületét fogják használni. Grafikus motornak az Unreal Engine 4-t választották a srácok, amely az ígéretek szerint realisztikus megjelenítést tesz lehetővé, a szereplők pedig nagyon aprólékosan kidolgozott mimikát és animációt kapnak.
A Without Memory kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni valamikor 2016-ban. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.