Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Microsoft

PC-s driver érkezett az Xbox One kontrollerhez

Mostantól az új Xbox-vezérlő is használható asztali számítógépekhez.

2014.06.06. 08:37 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Microsoft

Az Xbox 360 kontrollere már elég régóta használható PC-hez, olyannyira, hogy rendszerkövetelményekben is sokszor már úgy tüntetik fel a gamepad igényt, hogy "X360 kontroller kompatibilis vezérlő szükséges". Az Xbox One-hoz megjelent kontrollert azonban ezidáig nem lehetett PC-hez használni. A Microsoft azonban változtatott ezen, kiadta az X1 kontroller PC-s driverét, így mostantól már ez is választható asztali gépes játékhoz. A cég tervei szerint a későbbiekben egy Windows frissítésbe is be fognak kerülni ezek a driverek, de aki hamarabb szeretné kipróbálni az új kontrollert PC-jén, a fenti linken már most letöltheti. Az Xbox One gamepadjét microUSB kábelen keresztül kell a PC-re kötni ahhoz, hogy használni tudjuk. ■

hozzászólások (10)

Breaker
Breaker 2014.06.06. 22:39
WRC Powerslide nevu jatekkal tokéletesen mukodik, az eg vilagon semmit sem kell konfigolni rajta.
VodevilX
VodevilX 2014.06.06. 22:44
Nem a működéssel van baj, valahol azt olvastam, hogy lényegében egy az egyben x360 controllernek látja a gép, így tényleg minden rendben van vele.
Viszont az újítás, a rezgő trigger gombok hátul nem működnek pont emiatt, mivel az x360nál nem is volt ilyen funkciója. De engem is a wireless érdekelne leginkább. De amúgy tényleg rohadt drága egyelőre, plusz alig kapható, szóval ezért is próbálkozok minél kevésbé ráizgulni, egyelőre... :D
VodevilX
VodevilX 2014.09.17. 18:05
Na, úgy néz ki novemberig kell várni, jön normális kábeles verzió PC-re! 60$ Még olcsóbb is mintha megvettem volna a wireless-t.
VodevilX
VodevilX 2015.03.05. 18:04
Azóta is várok, igazából közben rájöttem, hogy akármennyire is érdekes lenne mert új meg minden, ott a régi x360 pad ami tökéletes... Viszont a mai hírek után, újra elgondolkozom rajta, hisz az év folyamán végre a PC is kap wireless érzékelőt.
VodevilX
VodevilX 2015.10.08. 19:08
Végre megvan!!! Tovább nem bírtam, még egy hónapot lehet volna, de bezsákoltam hirtelen felindulásból, november elején pedig jöhet hozzá a várva várt wireless stick 8-)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.