Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sniper Elite III

10 gigás patch-csel nyit Xbox One-on a Sniper Elite 3

A fejlesztők gyorsan magyarázatot adtak a méretes frissítésre.

2014.06.23. 16:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Napokon belül megjelenik a Rebellion legújabb játéka, a Sniper Elite 3. A világháborús alkotás többek között Xbox One-ra is elérhető lesz, ám ma kiderült, hogy a premier napján mindjárt egy patch letöltésével és telepítésével indul majd a móka. Ez még önmagában nem is lenne meglepő, ugyanis mára bevett szokássá vált, hogy egy-egy játék a megjelenése napján mindjárt egy kisebb frissítéssel kezdi meg pályafutását, csakhogy ezúttal egy 10 gigás letöltésről van szó. A fejlesztők ezért igyekeztek is tisztázni a dolgokat. Elmondásuk szerint a frissítés jelentős részét a dobozos és a digitális kiadások közötti szinkronizáció teszi ki, hiszen azt követően, hogy a játékot eljuttatták a sokszorosító üzembe, még alakítottak rajta, vagyis a digitális és a dobozos változatok között vannak eltérések. Emellett a patch előkészíti a játékot a már készülő első DLC-hez is, amely majd a többjátékos módot fogja bővíteni. Végül arra is rávilágítottak a készítők, hogy a patch jóvoltából a játék teljes telepítése valamivel kisebb helyet foglal el, valamint a későbbi frissítések már sokkal barátságosabb méretekkel fognak rendelkezni.
A Sniper Elite 3 június 27-én jelenik meg Xbox One mellett PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re és Xbox 360-ra is. ■

Sniper Elite III
A legutóbbi Sniper Elite III cikkek, hírek

hozzászólások (21)

GeryG
GeryG 2014.06.24. 18:29
Manapság bármi is ingyen egy banknál? Áh, nincsenek illúzióim! :D
De egyébként igen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak tényleg nem volt még ihletem utána menni. :)
Dark Archon
Dark Archon 2014.06.24. 18:51
Hát nincs ingyen, benne van a számlacsomag díjában :) De maga az átvezetés a folyószámláról a webszámlára ingyenes.
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.06.27. 22:35
Lehetne most már egy általános Sniper Elite 3 topic..

Addig is: kipróbáltam a játékot. Az érzelmek vegyesek, de azért alapvetően pozitívak. Csak egyjátékos kampánnyal küzdöttem eddig, tehát multiról nincs vélemény. A kampány pont olyan, mint amit vártunk, vagyis több út is áll a játékos-katona előtt: vagy lő mindenre mindennel, ami mozog, vagy úgy csinálja, ahogy a játék fejlesztői is gondolták: lopózás, késhasználat, Welrod koptatás, s a távcsöves puska alig van használva. Nem is túl halovány túlzással ez inkább lehetne egy Hidden and Dangerous 2 (3) utánérzés, mintsem egy vérbeli mesterlövészes játék. Eddig. És ez nekem pont így jó. Tehát a játékmenet nekem megfelel.

Negatívumok-vegyes érzések: A grafika és úgy általában az egész játék nemigen fejlődött a SE2 óta. Tulajdonképp csak mindenféle achievement gyűjtéssel teleaggatott küldetéslemez is lehetne a játék. Nem mondom, hogy csalódás, mert az előzetesek szerint erre számítottunk - inkább csak úgy fogalmaznék, hogy annyi a különbség, mint a Tropico3 után a Tropico4... Kb. pont ugyanaz a játék, csak jobban megcsinálva.
Nem bántam volna, ha a lábnyomok is szerepet kapnak, dinamikus az időjárás, élőbb a környezet (pl. egy-egy állatot el tudnék viselni a dzsundzsásban) - vagy valami igazi újítás...

Bugok: van egy-kettő, inkább kisebbek. Hogy a Steam achievmentek annyira bénák, hogy még szövegük sincs, csak annak hiányára figyelmeztető konzerv hibaüzenet, az a sebaj kategória. Ami viszont néhol frusztrált, az az, hogy a vállra vett holttestet csak korlátozott helyeken tudtam eldobni. Néha csak egy zsebkendőnyi területen. Tehát keringek a hullával az árnyékban, mint gólyatoll a levegőben, majd végül megtalálom azt a kavicsot, ami épp alkalmas erre, s akkor tudom eldobni a hullát. Arrébb 10 centivel a homok nem jó.
Az AI katonák viselkedése néha frusztrálóan ostoba, de hát ez kb. minden játékra igaz. Pl.: az egyik talál egy hullát, elkezd izgulni, aztán elunja, s onnantól kezdve pont úgy letojja, hogy körülötte 1-10 hulla van és pont olyan nyugodtan viselkedik, mintha otthon korzózna egy berlini kocsmában.

A játék eddig könnyű. Meglehetősen. A 2. legnehezebb fokozaton játszom (a mentés opcióról azért nem akartam lemondani), s igazából kényelmesen haladok. Még úgy is, hogy igényes vagyok, s ha kell, kétszer kerülök meg egy-egy épületet, hogy megtaláljam azt a módszert, hogy a három benti katonát úgy kapjam el, hogy senki még csak ne is sejtsen semmit. A SE2 is túl könnyű volt szerintem. Szóval, aki ismeri SE2-t, az egyből a nevezett fokozaton kezdjen.

Hosszan lehetne írni a játékról, egyelőre most ennyi. Azt kaptam, amit vártam. A SE2 a maga idejében elért nálam 80/100-as értékelést, legyen ez 81/100. Amit elvártunk tőle, azt tudja, a hangulat jó - de (hogy divatos-elcsépelt-frusztráló szóval éljek) egyáltalán nem nextgen.
sulyid
sulyid 2014.06.27. 23:51
Meghoztad a kedvemet, lehet hogy jövőhétvégén ki is próbálom. Én az unokaöcsémmel legnehezebb fokozaton 5,5 óra alatt toltam végig coopban a SE2-őt. Ebben is lesz coop?
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.06.28. 01:06
Ki nem próbáltam, de a kampány menü alatt van külön cooperative funkció, szóval a válasz gyanítom az, hogy igen, van coop a játékban.

Még annyit summárumnak, hogy akinek tetszett SE2, annak ez is fog, még jobban is. Csak az a fránya eldobhatatlan hullák ne lennének...
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.