Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Assassin's Creed Unity infók

Az új rész a kooperatív módra helyezi a hangsúlyt. A fejlesztők beszéltek a PC-s változat megjelenéséről is.

2014.06.24. 10:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Több érdekes részlet is napvilágot látott a Ubisoft őszre várt játékával, az Assassin's Creed Unityval kapcsolatban. Az egyik legfontosabb a PC-s változatot érinti. A szériánál már megszokhattuk, hogy a konzolos változat mindig néhány héttel korábban jelenik meg, ám ezúttal a fejlesztők ígérik, a PC-s és konzolos kiadás is ugyanazon a napon válik majd elérhetővé.
"Mindig az a célunk, hogy a játékaink minden platformon egyszerre jelenjenek meg. Nincsenek külön híreim a PC-s Assassin's Creed Unityról, de úgy tudom, együtt jelenik meg a három platformra: Xbox One, PlayStation 4 és PC. Nincs más információm erről." - nyilatkozta Lesley Phord-Toy, a játék producere, aki így folytatta - "Igazi kihívás. A PC-k mind teljesen eltérő hardverekkel rendelkeznek, amelyeket nem lehet előre megjósolni. Viszont a konzoloknál pontosan tudod, mit rejtenek. Minden felhasználó ugyanazzal a konfigurációval, ugyanazokkal a frissítésekkel rendelkezik, így nem okozhatnak meglepetést. A PC-k közel sem ilyen kiszámíthatóak. Ezért nagy kihívás megfelelő támogatást nyújtani a lehető legtöbb ilyen variációra. De ahogy mondtam, a Ubi az utóbbi időben egyszerre tudta bemutatni a játékait, így bizakodóak vagyunk az Assassin's Creed Unity esetében is."
Az már megint más kérdés, hogy hasonló ígéreteket hallhattunk a korábbi részek esetében is, amelyek végül rendre késve érkeztek meg PC-re. Meglátjuk, idén változik-e a helyzet.
Egy másik, szintén fontos részlet már a többjátékos módot érinti. A széria rajongói már megszokhatták, hogy minden 2010 utáni részhez (vagyis a Brotherhood utániakhoz) már kaptak többjátékos módot is, amelyben egymás levadászása a cél. Ezzel szemben a Unity már sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az együttműködésre, vagyis a kooperatív módra. Erről Bruno St-André, a játék egyik designere beszélt a Gamingbolt magazinnak.
"Kezdettől fogva a közös élményre alapoztuk a játékot. Ez azt jelenti, hogy az alapvető játékelemek inkább a kooperációra épülnek, mintsem a konfrontációra. Ez a harcrendszer megújítását is maga után vonja, amelybe most már társaink is bekapcsolódhatnak, az MI pedig minden esetben másképp fog reagálni. Ugyanez igaz a közlekedésre és a lopakodásra is. Minden törekvésünk és döntésünk e köré épült. Nagyon erre koncentrálunk." - magyarázta St-André, aki döntésüket a rajongók kérésével indokolta - "Évek óta azt kérik a játékosok, hogy együtt játszhassanak, és végre az új konzolgeneráción megadhatjuk nekik a lehetőséget. Ez a célunk, amely felé haladunk."
Az Assassin's Creed Unity a jelek szerint újabb mérföldköve lehet a szériának. Megjelenésére október 28-án számíthatunk (remélhetőleg) PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Assassin's Creed Unity
A legutóbbi Assassin's Creed Unity cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.