Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

47 milliónál jár a Star Citizen gyűjtése

A Kickstarteren csak fél milliót kértek a fejlesztők, de már ott is bő 2 milliónál állt meg a mutató. Azóta ezt az összeget is megsokszorozták a rajongók.

2014.06.24. 18:43 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Talán elmondható, hogy a Star Citizen minden idők legnagyobb sikerét éri el, legalábbis a közösségi finanszírozás terén. A játékot a Wing Commander atyja, Chris Roberts készíti csapatával, aki még 2012 őszén indították el a Kickstarter kampányt 500 000 dolláros céllal. Akkor a gyűjtés 2,1 milliónál állt meg, de a készítők a játék hivatalos oldalán mind a mai napig várják az új "csillagpolgárokat". A gyűjtés mára átlépte a 47 milliós határt, amelyért már számtalan újabb és újabb ígéretet kell valóra váltania a fejlesztőknek. Kérdés, hogy ez mennyire lehet jó hatással a kétségkívül ambiciózus projektre. Az odáig ugyanis rendben van, hogy a pénz gyűlik, csakhogy minden egyes millióért tovább plusz tartalmat ígérnek a készítők, amely ha másba nem is, de plusz fejlesztési időbe mindenképpen kerül. Így leegyszerűsíthetjük a kérdést: minél nagyobb az összegyűlt összeg, annál később készülhet el a játék. A legújabb ilyen ígéret az űrhajók finomhangolását érinti, ugyanis így elkészülhet az Engine Tuning Kit, amellyel a játékosok kedvükre állítgathatják majd űrhajójuk teljesítményét.
Hogy a fejlesztők ne csak folyton ígérgessenek, e hónapban újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek: a korábbi hangár modul mellé megérkezett az Arena Commander modul is (természetesen csak a támogatók számára), amely némi betekintést enged az űrhajók irányításába és a harcokba. Ez pedig a játék egyik alappillére, amelynek kifogástalan működése elengedhetetlen a sikerhez. A modul egyébként a végleges játékban is megtalálható lesz egyfajta tesztpályaként, ahol különféle oktatóküldetéseket lehet majd teljesíteni. Egyes hírek szerint a stúdióban már a többjátékos módját tesztelik.
A Star Citizen tehát folyamatosan bővül és gyarapodik, de ennek köszönhetően továbbra sem rendelkezik premierdátummal. Az viszont biztos, hogy 2015 előtt nem készül el. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Egoraptor
Egoraptor 2014.06.25. 09:19
Kár hogy a pénz nem gyorsítja a megjelenést, jó lenne már idén játszani vele de
2015 év végi 'open beta' állapot hihetőbb.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.