Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Nagy bajban a Crytek?

A német székhelyű stúdióról azt híresztelik, hogy csődeljárás alá került, jelenleg zajló projektjeit pedig törölték. A stúdió cáfol.

2014.06.24. 20:05 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

A GameStar magazin német kiadása hozta le a hírt, amely szerint komoly bajba került a Crytek. A német székhelyű, de több országban is irodákkal rendelkező fejlesztőstúdiót mindenki a Crysis szériáról ismeri, bár első játékuk a Far Cry, legutóbbi pedig a kizárólag Xbox One-ra megjelent Ryse: Son of Rome volt. Emellett igyekeznek minél népszerűbbé tenni saját grafikus motorjukat, a harmadik generációjánál járó CryEngine-t, amely kétségtelenül pazar látvány megjelenítésére képes, cserébe magas gépigénnyel rendelkezik.
A Gamestar.de írása szerint a stúdiót megviselték a Ryse fejlesztése körüli bonyodalmak, valamint a motorból sem folyt be olyan összeg, amelyre számítottak, így a cég a csőd szélére sodródott. Az alkalmazottak egy részének kifizetésével is gondok adódtak, valamint a vezető munkatársakat rendre más stúdiókhoz vezénylik. Arról is érkeztek hírek, hogy a Ryse folytatását is törölték. A Crytek természetesen villámgyorsan reagált is a hírekre és igyekeztek cáfolni azokat.
"Az utóbbi időben a médiában megjelent hírek, amelyek alapvetően a GameStar írására alapoznak, egytől egyig pletykák, amelyeket a Crytek határozottan cáfol. Továbbra is az aktuális projektjeink fejlesztésén és kiadásán dolgozunk, mint a Homefront: The Revolution, a Hunt: Horrors of the Gilded Age, az Arena of Fate és a Warface; ahogyan továbbra is támogatjuk a CryEngine-t és a licenceit. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az E3 alatt és után is a rajongóktól és a sajtótól, ezúton szeretnénk megköszönni a hűséges munkatársainknak, a rajongóknak és az üzleti partnereinknek a további támogatásukat." - olvasható a Crytek közleményében.
Egyelőre tehát nem lehet biztosan tudni, hogy mi a helyzet a stúdió háza táján, mivel efféle híresztelések alap nélkül csak ritkán kelnek szárnyra. Várhatóan a közeljövőben egyértelmű választ kapunk a még nyitott kérdésekre is, amelyek nem csupán a Cryteket érintik, hiszen egy esetleges csődeljárás esetén a tulajdonukban lévő címekre keselyűként csapnának le a nagyobb kiadók és fejlesztők. Valamint egyes források azt sem zárják ki, hogy végül a Wargaming siet a stúdió-kiadó segítségére, vagyis felvásárolják azt. World of Crysis kilátásban...? ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.