Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?

Az egykori fejlesztők új stúdiót alapítottak, játékukhoz pedig a Kickstarteren várják az adományokat. A Vostok Games szerint azonban ebből semmi sem igaz.

2014.06.29. 10:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A S.T.A.L.K.E.R. úgy vonult be a videojátékok történelmébe, mint a be nem váltott ígéretek hosszú évekig fejlesztett játéka. Az egykori GSC Game World azóta több kisebb stúdióra oszlott, a fejlesztők pedig a 4A Games (Metro széria), a Vostok Games (Survarium) és a West Games csapatához szerződtek. Míg előbbi két stúdió már több játékot is letett az asztalra, illetve jó ideje készíti aktuális játékát, a West Games csak a napokban rukkolt elő első projektjével, amely az Areal címet viseli - és nem meglepő módon a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örökösének tartják. Ismét egy katasztrófa sújtotta világban találhatjuk magunkat, amelyet teljesen szabadon fedezhetünk fel mindenféle kötöttségek nélkül. Ezúttal nem atomkatasztrófa vagy a növények titokzatos elszaporodása okozta az emberi civilizáció szinte teljes pusztulását, hanem egy még rejtélyesebb anyag, a Metamorphite, amely egy meteorbecsapódás után ellepte az egész bolygót. Az ígéretek szerint a történet nem fog kézen fogva végigvezetni minket az eseményeken, hiszen azokat mi magunk alakíthatjuk: nem mindegy, kivel és hogyan beszélünk, ahogy az sem, hogy kit ölünk meg és kit hagyunk életben. Mindezt ráadásul a manapság oly sokat hangoztatott moralitás sem fogja befolyásolni, egyedül rajtunk áll, mikor hogyan cselekszünk, nem kell majd az egyetemes jó vs. rossz rendszernek megfelelnünk. A játékban rengeteg fegyver és felszerelés a rendelkezésünkre fog állni, amelyeket a saját harcmodorunknak megfelelőre formálhatunk. Két azonos típusú fegyver sem lesz egyforma, vagyis bármikor belebotolhatunk egy elhagyott AK-47-be, amelyről kiderül, hogy az egyik legjobb fegyver. Lesznek járművek is a quadoktól kezdve a helikopterekig, ám ezek használatához üzemanyagra lesz szükség, valamint karban is kell tartanunk őket. A Metamorphite is használható eszköz lesz, több formájával találkozhatunk a világban, amelyek mind más és más hatással lehetnek ránk és eszközeinkre. Mutáns lényekből is lesz szép számmal a játékban, amelyek viselkedéséért az X-life rendszer fog felelni, ahogy a mesterséges intelligencia minden egyéb aspektusára is.
A fejlesztők a Kickstarteren várják tehát az adományokat, az elsődleges cél 50 000 dollár összegyűjtése. Ebből alig néhány nap alatt máris összejött 32 000 dollár, így egyáltalán nem kizárt, hogy a határidő lejártáig elérhetik a további célokat is, amelyekért valódi városokat, többjátékos módot, valamint több mellékküldetést és új játékmódokat is kaphatunk.
A dolog árnyoldala, hogy a korábban említett Vostok Games nem néz jó szemmel a projektre, jogi lépéseket helyeztek kilátásba. Elmondásuk szerint ugyanis a West Games munkatársai valójában soha nem dolgoztak a GSC-nél és már kapcsolatba is léptek a jogi képviselőikkel, hogy a végére járjanak a dolognak. Emellett a Kickstarer oldalon található képek és az alábbi video is a S.T.A.L.K.E.R.-ből származnak. Hogy mi az igazság, az várhatóan rövid időn belül kiderül.
Amennyiben végül mégis elkészül az Areal, úgy PC (Mac és Linux) mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Wii U-ra jelenhet meg. ■

előző
következő
Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?
Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?Areal - a S.T.A.L.K.E.R. igazi örököse - vagy csalás?
STALKER Apocalypse (Areal)
A legutóbbi STALKER Apocalypse (Areal) cikkek, hírek

hozzászólások (1)

deefun
deefun 2014.07.16. 10:56
Három felé bomlott a GSC és a harmadik a UnionStudio volt, amit a mai napig Kim Eugene vezet, aki a West Games-t is. Azóta nekik volt egy becsődölt játékuk, a Nuclear Union, melyről lemondott az orosz kiadó, de ezt az Union Studio nem így látja (vagy Best Way már a nevük). Viszont ez részlet kérdés amellett a rengeteg ügy mellett ami kirobbantotta ezeket a botrányokat és mielőtt bárki is adna erre pénzt érdemes lehet átolvasni egy szubjektív összefoglalást az eseményekről:

http://prohardver.hu/tema/re_areal_keszul_a_s_t_a_l_k_e_r_szellemi_orokose/friss.html
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.