Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Lopakodós játékkal bővül a Dead Island univerzuma

A Deep Silver bejelentette, hogy újabb taggal bővül a Dead Island franchise. A lopakodós, nyomozós képregényes stílusú játék rögtön előzetest is kapott.

2014.07.01. 21:13 | szerző: Malakai | kategória: Játék

A stúdió alig három hete az E3-on harangozta be a Dead Island 2-t, de máris itt a következő nagy dobás, az Escape Dead Island. A trailert elnézve a Deep Silver érdekes, de mindenképp üdvözlendő vizekre tévedt. Akit nem hoz lázba az őrült hentelés, most dörzsölheti a kezét, hiszen a széria legújabb darabjában a véres öldöklést taktikai elemek váltják fel. Az erősen történetalapú játék főszereplője egy újságíró, Cliff Calo lesz, aki minden áron ki akarja nyomozni, hogy mi állhat a Banoi katasztrófa hátterében. A Narapela szigetén játszódó történetben a valóság és a képzelet nem válik el élesen egymástól, főhősünk hallucinációi pedig a játékmenet szerves részét képezik majd.
A játék a Dead Island franchise korábbi darabjaitól eltérően kevésbé lesz lineáris. Új tárgyak megszerzésével új bejárható területek nyílnak meg a játékosok számára, így például egy kötél segítségével magaslatokról ereszkedhetünk le vagy a buzogány megszerzése után bedeszkázott ajtókat is betörhetünk. Az ígéretek szerint a hangsúly az akcióról áttevődik a lopakodásra, a zombik hallanak és kiszagolnak minket, ha pedig ez megtörtént, már csak a futásra hagyatkozhatunk majd, hiszen egy tucat élőhalott ellen esélyünk sem lesz. Ráadásul Calo nem immúnis a harapásokra sem. Persze azért nem minden zombi megölése igényel majd precíziós munkát, annyi azonban biztos, hogy jobban járunk, ha a nyílt csatákat lehetőség szerint elkerüljük. A történet főbb szakaszain egy-egy speciális zombi megölésével juthatunk majd túl. A korábbi Dead Island játékokhoz képest szintén változás, hogy a széria legújabb részében nem lesznek szerepjátékos elemek és a multiplayer módról is le kell mondanunk. A grafika is alapos változásokon esett át. A cel-shading technikával megtámogatott látvány a trailer alapján interaktív képregény látszatát kelti.
Az Escape Dead Island idén ősszel érkezik PC-re, PS3-ra, valamint Xbox 360-ra, és a tervek szerint a Dead Island 2 eseményeit vezeti fel, összekötve az első és a második rész történéseit. ■

Escape Dead Island
A legutóbbi Escape Dead Island cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.