Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tovább fokozódik a helyzet az Areal körül

A Survarium fejlesztői állítják, átverés az egész, most mégis egy volt munkatársuk csatlakozott a projekthez.

2014.07.10. 11:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Két héttel ezelőtt rajtolt el az Areal Kickstarter kampánya, amely során a fejlesztő West Games 50 000 dollárt szeretne összegyűjteni. Mivel a játék állítólag a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örököse lesz nyílt világgal, rengeteg mellékküldetéssel és összetett játékmenettel, ez az összeg gyanúsan kevésnek tűnhet. Ráadásul a fejlesztők azt állítják magukról, hogy a fent említett játékon dolgoztak néhány évvel korábban. Nem sokkal ezután a szintén volt GSC Game World tagokból verbuválódott Vostok Games kirobbantotta a botrány, mivel kijelentették, hogy a Kickstarter oldalán látható koncepciórajzok és a videóban látható jelenetek mind a S.T.A.L.K.E.R. egykori projektjéből származnak, ráadásul ők egyik megjelölt fejlesztőt sem ismerik azokból az időkből.
A West Gamesnek sem kellett sok, hogy reagáljon a vádakra. Elmondásuk szerint minden őket érintő vád kitaláció és nem ők hazudtak, hanem az őket támadó stúdió és kiadó. A videóban valóban a S.T.A.L.K.E.R.-ből láthatunk jeleneteket, csakhogy azzal nem az új játékukat, hanem szakmai tapasztalatukat szeretnék prezentálni. Hogy a dolog tovább fokozódjon, a minap bejelentették, hogy újabb fejlesztővel bővült a csapat. Az új tag nem is akárki, a Vostok Games volt vezető designere, Alexey Sytyanov, aki korábban a Shadow of Chernobylon is dolgozott. Az új projektnél már producerként vesz részt a munkában. Az alábbi video a Kickstarteren jelent meg és Sytyanov beszél benne a múltjáról és a döntésének hátteréről. Biztosít mindenkit, hogy a West Games csapata igenis vele együtt dolgozott a S.T.A.L.K.E.R.-en, nagyon tapasztaltak és az új játék is nagyon ambiciózus. Olyan új megoldásokon dolgoznak, amelyek még a Survariumból is hiányoznak, ez pedig meghozhatja a sikert a játéknak. Végül ígéretet tett, hogy a következő napokban már mozgás közben is láthatjuk az Arealt és felfednek néhányat a játék elemeiből.
A Kickstarter kampány sajnos a kirobbant botrány miatt megakadt 30-35 ezer dollár között, de még van két hete a rajongóknak, hogy összedobják a maradék 15 ezret is vagy akár ennél is többet. ■

STALKER Apocalypse (Areal)
A legutóbbi STALKER Apocalypse (Areal) cikkek, hírek

hozzászólások (1)

deefun
deefun 2014.07.16. 10:50
Ezzel a projekttel kapcsolatban rengeteg probléma merült fel, mind lopott art-ok, Stalker és Unity assets-ek miatt, mind a finanszírozás miatt, hozzáállás, ígéretek stb. stb. Mielőtt bárki is hozzájárulna eme játékhoz érdemes lehet elolvasni egy összefoglalót itt:
http://prohardver.hu/tema/re_areal_keszul_a_s_t_a_l_k_e_r_szellemi_orokose/friss.html
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.