Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Készül a Thief és a Heavenly Sword mozi

Előbbi létéről még csak most érkeznek az első hírek, utóbbi szeptemberben meg is jelenik.

2014.07.10. 13:43 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Azt mindenki tudja, hogy a filmekhez kapcsolódó játékadaptációk döntő többsége gyorsabban tűnik el a süllyesztőben, mint a filmek a mozivászonról. Sajnos azt sem lehet nagyon vitatni, hogy a játékok alapján időről időre készülő mozifilmek sem szoktak kimagasló színvonalat képviselni, de persze mindkét irányban találkozhattunk már üdítő kivételekkel. A mozik esetében a közutálatot remekül tűrő Uwe Bollt aligha kell bemutatni bárkinek is, hiszen olyan "gyöngyszemeket" köszönhettünk már neki, mint a Postal, a Far Cry, a Bloodrayne vagy épp a House of the Dead filmek.
Most viszont két olyan alkotásról érkeztek hírek, amelyek talán picit a jó irányba billentik majd a képzeletbeli mérleget. Az Eidos Montreal a Square Enix segítségével próbálta meg feltámasztani Garrett karakterét az év elején megjelent Thief rebootban. Ez többé-kevésbé sikerült is nekik, bár játékuk messze nem lett tökéletes. A legújabb hírek már arról számolnak be, hogy a játék alapján Adrian Askarieh és Roy Lee jóvoltából készülhet új mozi. Előbbi úriember a 2007-es Hitman moziért volt felelős, de hozzá köthetjük a Kane & Lynch filmet is, amely jó ideje tervezőasztalon hever már. Lee lényegesen nagyobb filmes múltra tekinthet vissza, hiszen több animációs és a horrorfilm elkészítését is segítette már. A Thief mozi elkészítését a Vertigo Entertainment vállalhatja el, akik korábban leginkább horrorfilmek kivitelezését vállalták, vagyis jó eséllyel értenek a játék komor hangulatának visszaadásához. A fenti információk egyelőre csak pletyka szintjén mozognak, azokat sem még nem erősítették meg az érintett felek.
A másik játékból készült film viszont már meg is kapta legújabb előzetesét (az IGN jóvoltából). A Heavenly Sword alapján nem élőszereplős, hanem animációs filmben gondolkoznak a készítők, amely nem kerül mozikba, helyette DVD-n, Blu-rayen (természetesen egy halom extrával megtömve) és a PlayStation Store-n keresztül lehet majd megvásárolni. A film elkészítését a Blockade Entertainment vállalta magára, akik a jövőben a Ratchet & Clank és a Sly Cooper játékokat is megfilmesítik. A Heavenly Sword hollywoodi sztárokat is a stábjában tudhat, hiszen a szinkronmunkában többek között Alfred Molina (Pókember 2, Azonosság, Indiana Jones), Thomas Jane (A köd, A megtorló) is közreműködött. A film szeptember 2-án kerül a boltokba. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.