Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Készül a Thief és a Heavenly Sword mozi

Előbbi létéről még csak most érkeznek az első hírek, utóbbi szeptemberben meg is jelenik.

2014.07.10. 13:43 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Azt mindenki tudja, hogy a filmekhez kapcsolódó játékadaptációk döntő többsége gyorsabban tűnik el a süllyesztőben, mint a filmek a mozivászonról. Sajnos azt sem lehet nagyon vitatni, hogy a játékok alapján időről időre készülő mozifilmek sem szoktak kimagasló színvonalat képviselni, de persze mindkét irányban találkozhattunk már üdítő kivételekkel. A mozik esetében a közutálatot remekül tűrő Uwe Bollt aligha kell bemutatni bárkinek is, hiszen olyan "gyöngyszemeket" köszönhettünk már neki, mint a Postal, a Far Cry, a Bloodrayne vagy épp a House of the Dead filmek.
Most viszont két olyan alkotásról érkeztek hírek, amelyek talán picit a jó irányba billentik majd a képzeletbeli mérleget. Az Eidos Montreal a Square Enix segítségével próbálta meg feltámasztani Garrett karakterét az év elején megjelent Thief rebootban. Ez többé-kevésbé sikerült is nekik, bár játékuk messze nem lett tökéletes. A legújabb hírek már arról számolnak be, hogy a játék alapján Adrian Askarieh és Roy Lee jóvoltából készülhet új mozi. Előbbi úriember a 2007-es Hitman moziért volt felelős, de hozzá köthetjük a Kane & Lynch filmet is, amely jó ideje tervezőasztalon hever már. Lee lényegesen nagyobb filmes múltra tekinthet vissza, hiszen több animációs és a horrorfilm elkészítését is segítette már. A Thief mozi elkészítését a Vertigo Entertainment vállalhatja el, akik korábban leginkább horrorfilmek kivitelezését vállalták, vagyis jó eséllyel értenek a játék komor hangulatának visszaadásához. A fenti információk egyelőre csak pletyka szintjén mozognak, azokat sem még nem erősítették meg az érintett felek.
A másik játékból készült film viszont már meg is kapta legújabb előzetesét (az IGN jóvoltából). A Heavenly Sword alapján nem élőszereplős, hanem animációs filmben gondolkoznak a készítők, amely nem kerül mozikba, helyette DVD-n, Blu-rayen (természetesen egy halom extrával megtömve) és a PlayStation Store-n keresztül lehet majd megvásárolni. A film elkészítését a Blockade Entertainment vállalta magára, akik a jövőben a Ratchet & Clank és a Sly Cooper játékokat is megfilmesítik. A Heavenly Sword hollywoodi sztárokat is a stábjában tudhat, hiszen a szinkronmunkában többek között Alfred Molina (Pókember 2, Azonosság, Indiana Jones), Thomas Jane (A köd, A megtorló) is közreműködött. A film szeptember 2-án kerül a boltokba. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.

Várható megjelenések - 2016. december

Bár lecsengett az őszi főszezon, az utolsó hónapra is jutott néhány ígéretes premier.

Ingyenes Neverwinter Nightsszal indult el a GoG téli akciója

48 órán át szerezhető be ingyen az RPG Diamond Edition verziója.

JátszóDome: Killing Floor 2

Zoo_Lee a zombigyilkolós co-op játékba vetette bele magát.