Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Project Bluestreak infók

Cliff Bleszinzki új játékával kapcsolatos rajongói kérdésekre válaszolt.

2014.07.11. 10:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tegnapelőtt jelentette be Twitter csatornáján a szakma elismert veteránja, Cliff Bleszinzki, hogy készül új játéka, amely egyelőre a Project Bluestreak címet viseli. A fejlesztést az újonnan alapított Bosskey Productions végzi, akik között más veteránokat is találni. Az ingyenes játék egy sci-fi környezetbe ágyazott aréna-FPS lesz, vagyis az Unreal Tournamenthez hasonlóan a többjátékos élményt helyezi előtérbe. A bejelentéskor nagyjából ennyit árultak el róla, ezért szinte azonnal záporozni kezdtek a rajongói kérdések, amelyekre Bleszinzki készséggel válaszolt is. Először is tiszta vizet öntött a pohárba a játék ingyenességét illetően.
"Bárki csatlakozhat a játékodhoz. Elkötelezett vagyok a "ne fizess a győzelemért" elv mellett. Mivel egy lövöldözős játékról van szó, nem szeretném, ha bárki is azt érezné, hogy bármit is fizetnie kell azért, hogy legyőzhesse a gazdag gyereket, aki minden cuccot megvett már." - magyarázta Bleszinzki, aki arra viszont nem tért ki, hogy akkor végül is lesz-e mikrotranzakciós rendszer a játékban vagy sem.
Ezt követően arról faggatták, hogy miért épp a nem túl ismert Nexon ajánlatát választotta a kiadás kapcsán. Elmondása szerint először ő sem hitt a fülének, mikor megkeresték, ám ezt követően kapcsolatba lépett több nyugati fejlesztővel is, akik a Nexonnal dolgoznak, ők pedig azonnal meggyőzték, hogy jó kezekbe kerül a játéka. A következő kérdés a platformokat érintette. A csapat kifejezetten a hatalmas közösség miatt választotta a PC-t, ám tisztában vannak azzal, hogy ez jelentős optimalizációs munkát von maga után. Az a céljuk, hogy a Bluestreak meseszépen mutasson a csúcskategóriás gépeken, ugyanakkor egy kenyérpirítón is elfusson, ha kell. Mivel Bleszinzki korábbi játékainál nem feltétlenül a mélyen szántó gondolatok mentén alakult a történet, jogosan merült fel a kérdés, hogy ezúttal változik-e a helyzet.
"Nagy hangsúlyt fektetünk a történetre, de nem a hagyományos értelemben. A fegyvereknek gyártói lesznek, a játékosoknak múltja és tanai, a világ pedig élettel lesz teli. Emellett szeretnénk élőszereplős rövid bejátszásokat is készíteni, hogy minél többet megtudhassanak a játékosok a játék világáról. Ha sci-fi játékon dolgozol, szükség van rá, hogy a fikció más csatornákon is működjön, hogy a játékosokat érdekelje a Plasma Rifle 3 vagy X játékos."
Végül magáról a stúdióról és az ott dolgozókról kérdezték a szakembert, aki elmondta, hogy csapatát volt Epic, Ubisoft és Activision munkatársak alkotják (és persze Arjan Brussee, a Guerrilla Games egykori alapítója). Az első év célja, hogy 15-20 új arccal bővítse a gárdát, míg hosszú távon akár 60-70 új taggal is gyarapodhat a stúdió, mindemellett rengeteg munkát külsős cégeknek osztanának ki.
Egyelőre ennyit sikerült kiszedni Cliff Bleszinzkiből, akinek szavaiból kiderült, hogy a Bluestreak még nagyon korai stádiumban jár, ennek megfelelően premierdátumról egyelőre ne is álmodjunk. ■

LawBreakers
A legutóbbi LawBreakers cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.