Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A konzolok nem bírnának a Star Citizennel

A játék nem véletlenül készül csak PC-re. A gyűjtés idő közben a 48 milliót is átlépte.

2014.07.15. 12:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Cloud Imperium Games stúdiójában készül az utóbbi évek egyik legnagyobb érdeklődésnek örvendő űrhajó-szimulátora, a Star Citizen. Bár az elmúlt években kissé háttérbe szorult a műfaj, mostanában egyre több stúdió vág bele egy-egy ilyen fejlesztésbe: elég csak a roppant ambiciózus No Man's Skyra vagy az Elite: Dangerousra gondolnunk. Azt ennyivel a megjelenésük előtt lehetetlen lenne eldönteni, hogy melyik játék lesz/lehet jobb a többinél, az viszont biztos, hogy a Star Citizen közösségi gyűjtésben fényévekre jár konkurensei előtt. A játék a napokban lépte át a 48 millió dolláros határt, a gyűjtés pedig rendületlenül folytatódik tovább. Ez pedig azt jelenti, hogy a játékos társadalom nagyon is kíváncsi, mit hoz össze Chris Roberts, aki korábban olyan kultikus címeket tett le az asztalra, mint a Freelancer és a Wing Commander. A fejlesztők a napokban azt is elárulták, hogy miért választották a PC-t, mint kizárólagos célplatformot. Elmondásuk szerint a jelenleg piacon található konzolok közül egyik sem lenne képes érdemben futtatni a játékot. Erről Eric Peterson beszélt az olasz PC-Gaming magazinnak.
"Először is, a konzolok nem bírnának a Star Citizennel. Chris és én PC-s játékokon nőttünk fel és az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy a PC a partvonalra került, mivel a legtöbb játék csak a konzolos kiadások portjaként jelent meg rá, így grafikailag messze nem aknázták ki az erőforrásait. A jelenlegi játékos PC-k félelmetesen erős CPU-val és GPU-val bírnak. A legújabb konzolgenerációban található hardverek sem képesek felvenni velük a versenyt, hiszen már most erősebb játékos PC-t lehet összerakni."
Peterson ezzel együtt igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a Star Citizen futtatásához nem lesz erőműre szükség, ráadásul a játékosok számát is 50-70 között szeretnék limitálni világonként, hogy elkerüljék a teljesítménybeli problémákat.
"Olyan játékot szeretnénk készíteni, ami megmutatja a PC-k igazi erejét, olyanoknak, akik szeretnek többmagos GPU-t és folyadékhűtést építeni a gépükbe, és akiket zavarna, ha gépük nem lenne maximálisan kihasználva." A Star Citizen tehát továbbra is nagyratörő tervek mentén készül, de félő, hogy e tervek közül melyiket mennyire sikerül valóra váltania a fejlesztőknek. A pénzmag gyűlik, ezzel együtt az elvárások is egyre magasabbak lesznek. Azt pedig mindenki tudja, hogy a túlzott elvárásoknak gyakorlatilag egyetlen játék sem képes megfelelni... ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (3)

Attak
Attak 2014.07.15. 20:31
Ilyen játékot a legkönnyebb csinálni: nem kell optimalizálni :D
Corvus5
Corvus5 2014.07.15. 20:43
Nem olvastad el akkor a cikket, mert szó sincs arról, hogy ne optimalizálnák.

Én ittam minden szavukat, mert erről ugatok én is már hosszú évek óta. A konzolok poros nyomába sem érhetnének a PC-knek, ha nem butítanának le mindent csak azért, hogy ne sírjon a sok fix hardveres szája.:)
Attak
Attak 2014.07.16. 08:22
Elolvastam a cikket,és elsőre is lejött,hogy egy szóval sem említik,hogy ne optimalizálnák...némileg irónikusnak szántam a kommentemet,csak a megfelelő smiley-t nem biggyesztettem oda... bár egyébként egy játéknál sem írják,hogy ne optimalizálták volna, aztán meg tessék...
Egyébként meg igazat adok neked ;-)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.