Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Miért fontos a H1Z1 dinamikus időjárása?

A fejlesztők nagyon nagy hangsúlyt fektetnek erre a játékelemre is.

2014.07.17. 20:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány nappal ezelőtt új képeken mutatkozott be a H1Z1 dinamikus időjárása, most pedig a játék fejlesztői mesélnek erről a játékelemről. Jimmy Whisenhunt és Ryan Favale a Shacknews munkatársának kérdéseire válaszolva elmondták, kezdettől fogva kiemelt szerepet szánnak az időjárásnak.
"Már a kezdetek kezdetén tudtuk, hogy kell a dinamikus időjárás. Favale jóvoltából villám gyorsan be is építettük. Alig, hogy csatlakozott a csapathoz, máris tudtuk, hogy egy varázsló. Nagyon gyorsan lett esőnk, és amint láttuk működés közben, máris dönthettünk, miként hasson a karakterekre. Aztán elhatároztuk, hogy jó lenne hó is, így az következett." - dicsérte munkatársát Whisenhunt.
Sok más játékkal ellentétben a H1Z1-ben nem csupán látványelem a hó és az eső, hanem komoly hatással lesznek a karakterekre. Ha megázunk, akár meg is fázhatunk, lebetegedhetünk. Betegen pedig sokkal könnyebb prédát jelentünk a világban mindenfelé grasszáló élőholtaknak. Az eső a környezetre is hatással lesz, hiszen a vizes utak csúszósak, sokkal nehezebb lesz rajtuk vezetni. De ezeken túl az időjárás a zombikat is befolyásolni fogja, igaz, erről egyelőre nem árultak el részleteket, mert azok még kidolgozás alatt állnak. Az ötletek között olyanok szerepelnek, mint a hóban lassabban mozgó zombik és hasonlók. Az eső a játékosok által felhúzott épületekre is kifejti majd hatását, de a zombikhoz hasonlóan még ez is egy kidolgozatlan terület. Az viszont biztosra vehető, hogy a javunkra is fordíthatjuk az esőt, hiszen a megfelelő eszközök birtokában fel is foghatjuk így a vizet, ami egy túlélőjátékban kulcsfontosságú tényező. ■

H1Z1
A legutóbbi H1Z1 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.