Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

DOOM (2016)

Megtörtént a nagy Doom bemutató

Amelyről meglepő módon nem szivárgott ki egyetlen video sem, cserébe sok érdekes információ napvilágot látott.

2014.07.18. 15:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Megtörtént a nagy bemutató, amire tulajdonképpen egy évtizede vártak a Doom rajongók. Az id Software a QuakeConon mutatta be az FPS-ek egyik legnagyobb múltú szériájának új felvonását, ám mindezt szigorúan csak zárt ajtók mögött tette meg, amelyről meglepő módon még egy telefonos video sem szivárgott ki. Sebaj, a játékmenet-bemutatókra még egy picit várnunk kell (remélhetőleg nem túl sokat), de az első információkra már nem.
A játékkal a fejlesztők visszakanyarodnak a széria első részeihez, vagyis ismét egy vérgőzös, pörgős akciójátékhoz lesz szerencsénk megannyi eszement fegyverrel és ellenséggel, valamint vertikálisan megtervezett pályákkal (na jó, ez nem volt jellemző a régi részekre). A történet - már amennyi lesz - a Marson fog játszódni. A pályák többszintesek lesznek, ládákra és hasonlókra mászhatunk fel, hogy jobb pozícióból támadhassunk vagy épp elmenekülhessünk az ellenségeink elől. A játék egyik újítása a kivégzések megjelenése: ha egy ellenségünket kellő mértékben megsebeztük, lehetőségünk nyílik, hogy puszta kézzel végezzünk vele, ráadásul többféleképpen is megtehetjük ezt. Az első beszámolók szerint elég brutálisra sikerült ez a rész, amolyan Mortal Kombat féle trancsírozás.
Fegyverekből egy hadsereghez mérhető arzenál áll majd a rendelkezésünkre, amelyek között több régi ismerős is felbukkan (bár a bemutatón a híres BFG nem szerepelt). Ugyanígy ellenségből is rengeteg lesz, nem csak létszám, de változatosság terén is. A gyengébb démonok nagy létszámuk miatt jelentenek veszélyt, míg keményebb társaik akár a lábunkat is kitéphetik, hogy azzal verjenek agyon. Egyes beszámolók szerint nem lesz varázsütésre regenerálódó életerőnk. Hogy a technikai oldalról is essék néhány szó, a játék alatt az idTech 6 motor fog dübörögni, amely az ígéretek szerint kijavítja elődje jellegzetes (textúratöltögetős) hibáit. A játék 1080p-ben és stabil 60 fps-sel fog futni.
Egyelőre nagyjából ennyit sikerült megtudni az új Doomról (amelynek címében nincs 4-es). A bemutató PC-n futott, vagyis erre a platformra bizonyára elérhető lesz a játék, de szinte biztos, hogy a fontosabb konzolokra is elkészül. Hogy mikor jelenhet meg, azt nem árulták el a fejlesztők, ugyanakkor egyesek a látottak alapján a jövő tavaszi premiert sem tartják kizártnak. ■

DOOM (2016)
A legutóbbi DOOM (2016) cikkek, hírek

hozzászólások (4)

Stroke31
Stroke31 2014.07.18. 15:47
Videó nélkül nem sokat ér az egész. A végén kiderül, hogy nem is volt semmilyen Doom bemutató csak lefizettek pár embert, hogy ajnározzák a még alfa fázisban sem létező játékot. Na ez tényleg nagyot ütne.
VodevilX
VodevilX 2014.07.18. 18:56
Azért a Doom-nál nem véletlen vannak elvárások, szóval attól nem tartok amit mondasz, viszont tényleg jó lenne mihamarabb nekünk is mutatni valamit! Bár a legfontosabb kérdés úgyis az, hogy mikor lesz...
Aryx
Aryx 2014.07.18. 20:02
íííí. :( ezt de nem várom a 3. rész után.
lesznek ládák? alig várom. érdekes infók. doom-beli kivégzésekre meg ott az első 2 rész Brutal Doom modja, abban még játékélmény is van. :)
...és ha a Marson fog ez a rész is játszódni, akkor ezek szerint a Földes látványtervek fake-ek voltak. kár. :(
VodevilX
VodevilX 2014.07.18. 20:37
Azt nem tudhatjuk. Nyilván nem fogják leközölni a teljes story-t, akár egy Földön játszódó végjátékkal.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.