Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Olvastad már a Dungeon Keeperbe rejtett üzenetet?

Ugyan nem friss hír, de érdekes aktuális kapcsolódása is van.

2014.07.24. 09:48 | szerző: Dino | kategória: Játék

Igazából már évekkel ezelőtt felfedezték szemfüles játékosok, hogy az 1997-es Dungeon Keeper exe file-jában egy rejtett üzenetet írt bele az egyik fejlesztő. "Itt Jonty. Hajnali 4 órakor írom ezt, a Keeper utolsó napján. - kezdődik a szöveg. "Az irodában körbenézve a Keeper csapat fáradt és sápadt arcait látom mindenütt. A projektre ráment mindegyikünknek az egészsége és közösségi élete, így remélem, tetszik a játék. Csodálatos módon nekünk még mindig tetszik, 5 hónap folyamatos, napi 16 órás munka után is. A játékot szenvedélyből készítettük. De elég a mellébeszélésből, jöjjön, amiért ezt a szöveget igazából írtam. A köszönetek végeláthatatlan sora." És ezt követően egy rakás személy felsorolása következik, majd zárásul: "Elnézést, ha kifelejtettem valakit... De nagyon álmos vagyok... És van egy álmom..."
A 17 évvel ezelőtti - és amúgy már 2008-ban felfedezett, tavaly pedig a GoG.com oldalán is közzétett - üzenet szerzője nem más, mint Jonty Barnes, aki Peter Molyneux mellett designerként dolgozott a legendás projekten. A Polygon megkereste Barnest, aki jelenleg a Destinyn dolgozó Bungie csapatát erősíti, produkciós igazgatóként (igazából ez ad ugye aktualitást az egész témának). A veterán fejlesztő így reagált a Polygon kérdésére: "Hasonlóan érzek a Destiny kapcsán is. Mindkét játék kivett belőlem mindent, amit csak lehet. Mindkettőnél büszke vagyok, hogy részt vehettem a fejlesztésben. Mindkettő megváltoztatta az életemet." És míg a játék készítőinek listájában 100 személyt sorolnak fel, Barnes elmondta azt is, hogy a munka 95%-át valójában mindössze heten végezték, Peter Molyneux garázsa fölött.
Kíváncsiságból gyorsan előkaptam a polcról a játékot, és belenéztem a file-okba, hogy személyesen bizonyosodjam meg a fentiek valóságtartalmáról. A keeper.exe és keeper95.exe file-ok vége felé pedig valóban ott volt a szöveg, csupa nagybetűvel (lásd a lenti képet, amelyet most készítettem róla). A Dungeon Keeperről pedig eszembe jutott, hogy még 1996 tavaszán egy akkori kollégámmal találkoztunk Peter Molyneux-vel, aki az ECTS-en két bemutatója között tudott ránk szakítani pár percet. Akkor azt mesélte, hogy aznap is hajnalig dolgozott a szállodaszobában a játékon, és az hamarosan (pontosan már nem emlékszem, de max. pár hónapot mondott) el is készül. Nos, a becslése később pontatlannak bizonyult, 1997 nyarán jelent meg csak a játék, de igencsak sokak kedvencévé vált akkoriban Molyneux utolsó bullfrogos projektje. ■

előző
következő
Olvastad már a Dungeon Keeperbe rejtett üzenetet?
Olvastad már a Dungeon Keeperbe rejtett üzenetet?Olvastad már a Dungeon Keeperbe rejtett üzenetet?
Dungeon Keeper
A legutóbbi Dungeon Keeper cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.