Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth infók

Szóba került a fejlődési fa, valamint az ok, amiért az első telepesek teljesen magukra vannak utalva.

2014.07.29. 10:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Idén áprilisban jelentette be a Firaxis, hogy készül a Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, amelyről egyből leszögezték, hogy nem a népszerű stratégiai sorozat egyenes ági leszármazottja, inkább csak mellékág lesz. Ennek megfelelően egészen más környezetre (egy idegen bolygóra), valamint alapelemeiben eltérő játékmenetre számíthatunk. Ezekről mesélt a napokban Will Miller és David McDonough, vezető fejlesztők, akik több érdekességre is kitértek.
Ezek egyike maga a történet alapja, vagyis az új világ felfedezése. Az előző játékokkal ellentétben ugyebár a jövőben kezdődik kalandunk, amikorra az emberiség már képessé vált más bolygók felfedezésére és kolonizálására. Mivel a számunkra is lakható bolygók nem épp a szomszédban vannak, a telepesek csak oda szóló jegyet válthatnak, ráadásul a hatalmas távolság miatt az első perctől kezdve teljesen magukra vannak utalva. Nem kapnak segítséget otthonról, nem érkezik készletutánpótlás sem, mindent maguknak kell előállítaniuk és megteremteniük. Viszont egy bolygó benépesítése rengeteg erőforrást igényel, ezért egyetlen nagy kolonizációs művelettel nem is megvalósítható. A kisebb telepes csoportok tehát a bolygó véges erőforrásaiért fognak megküzdeni egymással.
Mivel egy teljesen idegen világban kell helytállnunk, a fejlesztések is gyökeresen mások lesznek, mint a korábbi Civilization részekben. Ne feledjük, a távoli jövőben járunk, tehát nem kell majd újra feltalálnunk a kereket és a matematikát, de az is igaz, hogy a játék első felében még "a Földről hozott technológiákra" fogunk támaszkodni. Idővel azonban számtalan irányba elmehet a fejlődésünk, hiszen nem tudhatjuk, mi vár ránk új otthonunkban. Ennek eldöntését pedig a játékosok kezébe szeretnék tenni a fejlesztők. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.