25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kártyajáték a The Witcher 3: Wild Huntban

A kockapóker és a birkózás után kártyával stratégiázhatnak a fantasy RPG-t kedvelők.

Írta: Nivellen

Úgy tűnik, a CD Projekt RED is meglovagolja a mostani gyűjtögetős kártyajáték-őrületet és a jövőre érkező The Witcher 3: Wild Hunt egy első látásra erre a műfajra emlékeztető kártyajátékot, a Gwentet is tartalmazza majd. A játékot a kocsmák szeretetéről híres törpök találták fel, nem csoda hát, hogy több évszázadnyi kemény, alkoholmámorban végzett munkát áldoztak tökéletesítésére. Mostanra a lepukkant fogadókba északára betérő, megfáradt vándoroktól kezdve az elegáns összejöveteleken játszó nemesekig mindenki jól ismeri és szereti a Gwentet. Több, mint 150 kártya áll a két, egymás papír alapú hadseregét legyőzni kívánó játékos rendelkezésére, amik négy frakció, a Nilfgaardi Birodalom, az Északi Királyságok, a Scoia’tael és a Senki Földje között oszlanak meg és persze mindegyik saját harcrendszerrel rendelkezik. Akadnak még a pakliban varázslatok is, amikkel taktikázva hamar változtathatunk a játék állásán, de harci stílusának kialakításáról mindenki maga dönt, így lesznek, akik varázslatok helyett inkább közelharcban jeleskedő, páncélos lovagokat vagy esetleg íjászokat vetnek be ellenfeleik ellen. A The Witcher 3-ba ágyazott kártyajátékon kívül új, az Xbox One-ra érkező gyűjtői csomag tartalmát bővítő tárgyakat is bejelentettek a készítők: nem túl meglepő módon két Gwent paklival, valamint egy vászon térképpel is gazdagabbak lesznek, akik ezt a kiadást választják.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Platform:

Fejlesztő: CD Projekt RED

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2015. május 19. PC, PS4, X1
2019. október 15. Switch
2022. december 14. PS5, XSX

Minimális rendszerigény: Intel Core i5 2500K 3,3 GHz/AMD RaPhenom II X4 940 processzor, 8 GB RAM, GeForce GTX 660/Radeon HD 7870 vagy jobb videokártya, 35 GB HDD, Windows 7/8/8.1 (64 bites)

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i7 3770 3,4 GHz/AMD FX-8350 4 GHz processzor, 8 GB RAM, GeForce GTX 770/Radeon R9 290 videokártya, 35 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!