Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kickstarteren a Hard West

Vadnyugati, körökre osztott akciójátékra gyűjt a CreativeForge Games csapata.

2014.08.17. 14:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Valahogy továbbra sem dúskálhatunk a vadnyugatot feldolgozó játékokban, pedig potenciál rengeteg van a témában, ráadásul az eddig próbálkozások zöme is remekül sikerült (elég csak a Red Dead Redemption vagy a sokkal korábbi Desperados játékokra gondolni). Ezt az űrt szeretné legalább részben betölteni a CreativeForge Games új játéka, a Hard West, ám ennek elkészítéséhez előbb a játékos társadalom támogatására van szükségük. Ezért jó másfél héttel ezelőtt elindították a játék Kickstarter kampányát, ahol összesen 70 000 kanadai dollárt szeretnének gyűjteni. Ebből eddig a napig - húsz nappal a kampány vége előtt - 52 000 dollár gyűlt össze, vagyis jó eséllyel sikeres lesz a kampány.
A játék tehát a vadnyugatra kalauzolja a játékosokat, a játékmenet pedig egyaránt tartalmaz szerepjátékos és akció elemeket is. Hatalmas világ vár ránk, amely tele van kalandokkal, történetekkel, kincsekkel, rejtekhelyekkel, rejtélyekkel és meglepetésekkel, így unatkozni bizonyára nem fogunk. Ráadásul ez messze nem az ígéret földje: a nap gyilkosan tűz, kevés és drága a víz, gazdálkodni szinte lehetetlen. A fejlesztők a harcok során is komoly szerepet szánnak a napnak: elvakíthatja az egyik felet, az árnyék pedig képes elárulni a helyzetünket. A csaták körökre osztva zajlanak, ráadásul számos trükköt is bevethetünk egy-egy tűzpárbaj során, mint a mandinerből tüzelés és hasonlók. Fegyverek terén nem csak a korhű revolverek és puskák, de számos kísérleti fegyver is a rendelkezésünkre fog állni.
A fejlesztők tehát elsősorban 70 000 dollárra számítanak, de jó eséllyel ennél több is összegyűlhet. 75 000 esetén bekerül a játék a Steam Early Access programjába, míg 80 000-ért a kampány nyolc további küldetéssel is kiegészül. 90 000 dollárért már Maces és Linuxos kiadás is készül. Mindezekről és a játékról bővebben a Kickstarter oldalán olvashattok. ■

Hard West
A legutóbbi Hard West cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.