25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

500 millió dollár értékű Destinyt szállítottak az üzleteknek az első napra

Ha így folytatják, visszajöhet a fejlesztésbe ölt tetemes pénzmennyiség.

Írta: Dino

"Minden napra egy Destiny hír" rovatunk újabb darabja pénzügyi eredményekről szól. Az Activisiontől érkezett legfrissebb közlemény szerint ugyanis nem kevesebb mint 500 millió dollár értékben szállítottak ki a boltoknak az első napra a kedden megjelent Destinyből. Világszerte több mint 11000 üzlet volt nyitva hétfőről keddre virradó éjjel, hogy a fanatikusok minél előbb hozzájuthassanak saját példányukhoz. Azt nem tudni, hogy ebből az 500 millióból mennyi a kiadó tényleges nyeresége, de valószínűleg jó úton haladnak, hogy visszahozzák a Bungie játékának fejlesztése során elköltött 500 millió dollárt. (Mókás, hogy pont ekkora összegű eladásról szól a hír, első ránézésre hajlamos lehet az ember azt hinni, hogy már vissza is jött a teljes befektetett pénz, miközben az eladási értékből bizonyára lejön még a kereskedelmi árrés és egyéb költségek is.)
Eric Hirshberg, az Activision Publishing ügyvezetője így nyilatkozott: "A Destiny immár hivatalosan is iparágunk történelmének legnagyobb franchise-indulása. És ez a legnagyobb első napi digitális konzolmegjelenés is. Egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy a generáció ikonikus franchise-a lesz a Destinyből, valamint az Activision következő milliárd dolláros brandje. De ami a legfontosabb: ez egy remek játék, amellyel mi is megállás nélkül játszunk. Köszönet érte tehetséges csapatunknak és partnereinknek, akik segítettek minket, hogy mindez valóra váljon, és természetesen a Bungie munkatársainak."

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!