Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Végleg leállt a Project Titan fejlesztése

Hét év munkája végleg a kukában landolt.

2014.09.23. 21:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Azt mindenki tudja, hogy az MMO-k piacát évek óta a Blizzard játéka, a World of Warcraft uralja, Hiába születnek egyébkén sikeres játékok, ezek egyike sem tudta eddig komolyan megszorítani. Sokan úgy vélték, hogy az igazi konkurens éppen házon belül érkezhet, hiszen sok-sok éve köztudott tény volt, hogy valami készül a Blizzard háza táján. A Project Titan lehetett volna a stúdió új nagy dobása, az MMO piacot megreformáló új játék. De most már soha sem lesz az. Immáron hét éve folyt a fejlesztés, de már egy ideje lehetett sejteni, hogy komoly gondok vannak. Azon senki nem lepődik meg, hogy a Blizzard hét lakat alatt tart minden információt a játékaival kapcsolatban, de az, hogy ilyen sokáig szinte semmit sem árulnak el a játékról, már lehetett gyanús. Végül tavaly már arról szóltak a hírek, hogy a fejlesztők szinte a nulláról kezdik újra a munkát, mert az addig irány zsákutcának bizonyult.
Nos, ma hivatalossá vált, hogy a Project Titan nincs többé. A fejlesztést végleg befejezték, mert egyszerűen nem állt össze a dolog. Erről a Blizzard társalapítója, Mike Morhaime is beszélt a Polygon magazinnak.
"Nem volt szórakoztató. Nem volt benne szenvedély. Rengeteget beszéltünk róla az újraértékelések során, hogy ez az a játék-e, amit mi akarunk. És a válasz mindig az volt, hogy nem." - magyarázta Morhaime, akihez csatlakozott Chris Metzen is - "Fontos tudni, hogy mikor hagyd abba. Teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk, eltévedtünk az erdőben. Tudnunk kell visszalépni és átértékelni, hogy mégis miért csináljuk azt, amit csinálunk."
A fejlesztők arra is kitértek, hogy sosem akartak olyan stúdióvá válni, amit mindenki egy bizonyos műfajjal azonosít, vagyis nem akarnak ők lenni "az MMO-s stúdió". Továbbá arra is kitértek, hogy nem akartak további erőforrásokat egy második MMO-ra átcsoportosítani, amikor azt a World of Warcraftra is koncentrálhatják. ■

Project Titan
A legutóbbi Project Titan cikkek, hírek

hozzászólások (4)

ivanova36
ivanova36 2014.09.24. 07:19
Noha nem ez az első, és nem is az utolsó projekt amit leállítottak, (lásd: Warcraft Adventures: Lord of the Clans, point-and-click kalandjáték lett volna, vagy a Starcraft: Ghost, amihez már a kedvcsináló könyvet is kiadták Starcraft Ghost: Nova címmel mielőtt leállították) sokat nem lehetett tudni róla. A fenti két lelőtt játékból már legalább volt kint videó, meg screenshot a törlés előtt. De erről max concept art meg pletyka. A kérdés már csak az hogy merre tovább most. Jó lenne ha a már megkezdett világokat folytatnák, mert azokban is van még lehetőség, és még messze nincsenek befejezve.
Noggle
Noggle 2014.09.24. 19:13
Warcraft 4 valószínűleg jó darabig nem kerül terítékre, a Starcraft2 harmadik lehúzása viszont biztos meglesz.
Én inkább annak örülnék, ha valami egyedi ötlettel álnának elő, mert már unalmas hogy folyton ugyanazokkal a karakterekkel akarnak lenyomni a torkunkon valamit. A mélypont szerintem a Heroes of Storm. Annak kb annyi értelme van mintha az Assasin Creedet meg Ghost Recon-t egybegyúrnánk 1 tower defense játékba. Már a trailerénél megfogadtam, hogy még csak gameplay videót sem fogok róla megnézni.
Blizzard nálam már felejtős egy ideje és valószínűleg az is lesz.
Breaker
Breaker 2014.09.26. 16:33
Tisztelendo dolog, hogy felismerték a helyzetet és annak megfeleloen cselekedtek, ahelyett hogy szemetet dobtak volna piacra. Ugy latszik nekik tenyleg szamit a minoseg.
david139
david139 2014.09.26. 16:34
Vagy soha nem is volt, és az egész csak egy összeesküvés elmélet, amivel az ufók létezését akarják elfedni!
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.