Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Evil Within The Evil Within

The Evil Within trailertrió és gépigény

A premier előtti időszak meglehetősen sűrűn telik a játék háza táján.

2014.10.04. 20:14 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Szeptember végén került hivatalosan aranylemezre a Tango Gameworks sokak által várt horrorjátéka, a The Evil Within, de a kiadásért felelős Bethesda azóta sem pihent. A premierig hátralévő idő alatt folyamatosan újabb és újabb kedvcsinálókkal és információkkal bombázzák a rajongókat, hogy a várakozást a végletekig fokozzák. Ennek köszönhetően a napokban három videót is bemutattak, amelyek mind a játék fejlesztését mutatják be, együtt összesen 25 percben. Az első videón a játék hanganyagáról és annak rögzítéséről mesélnek.

A második video a játékosokra leselkedő szörnyekről szól.

A harmadik bemutatóban pedig a játék eredetéről, a készítők inspirációiról beszélgetnek a felek.

A három videón túl a napokban megérkezett a játék hivatalos gépigénye is. Az igazi érdekesség, hogy a minimális és az ajánlott gépigény között nincs túl nagy különbség. Íme:
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel i7 860S 2,53 GHz vagy AMD Phenom II X4 965
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 460 1 GB vagy AMD Radeon HD 6850 1 GB
  • Merevlemez: 50 GB
  • Operációs rendszer: Windows 7/8.1

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel i7 4770K 3,5 GHz vagy AMD FX 9370
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 670 4 GB vagy AMD Radeon R9 285 4 GB
  • Merevlemez: 50 GB
  • Operációs rendszer: Windows 7/8.1 64bit

A The Evil Within október 14-én jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra. ■

The Evil Within
A legutóbbi The Evil Within cikkek, hírek

hozzászólások (9)

VodevilX
VodevilX 2014.10.05. 18:13
Alig akartak minimumot kiadni... Szerintem úgy vannak vele, hogy: "itt egy izmos ajánlott, aztán ne sírjatok, ha ez alatt nem az igazi" :p
Legvalószínűtlenebb, hogy valami optimizálatlan vacak lesz, semmi beállítási lehetőséggel, végülis idtech5, pláne nem lepődnék meg...
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen gépigényekkel jönnek az idei nagy nevek, vagy a GTA meg a Witcher. Főleg ez a nagy VRAM igény aggasztó, mert totál indokolatlan a látványért cserébe a Mordorban is.
Shadowguard
Shadowguard 2014.10.07. 07:09
4GB VRAM? Na most valaki hozzáértőbb magyarázza már el jól értem-e: konkrétan a 780Ti nem éri el az ajánlott gépigényt? Vagy most hogy is van ez?
gregmerch
gregmerch 2014.10.07. 07:31
Kevés embernek van 4Gb-os GPU-ja még nyugaton is. Elég lesz a 3 is, maximum lesz, amit le kell kicsit venni a beállításoknál. Nagyon bízhatnak a játékban az illetékesek, ha igazi "killer appként" akarják piacra dobni. Na, majd megnézem GTX 780-on is 3Gb, meg TITAN-on is 6Gb VRAM mellett. Eddigi tapasztalataim alapján totál egy szinten mozog a 2x-es memória eltérés ellenére a két kártya - és a benchmark tesztek is ezt hozzák ki.
VodevilX
VodevilX 2014.10.07. 08:13
Azt beszélik most, mivel a konzoloknak 8 giga osztott memóriája van VRAMnak és sima RAMnak, ebből amúgy asszem 5 vagy 5,5 amit a játékhoz direktbe felhasználhatnak. Szóval ez alapján várható a trend, hogy irreálisan megugranak a VRAM igények lásd itt, vagy a Mordor játék... Ami egyébként meg azért vicces picit, mert egy modolt/HD textúrázott Skyrim, Crysis 3 stb meg mégis vígan elment az eddigi gépeken...
gregmerch
gregmerch 2014.10.07. 08:32
Sajnos várható volt, hogy a konzolok fázisugrásszerű megerősödése után az addig gyakorlatilag miattuk visszafogott PC-s fejlesztések is szárnyalni fognak. Van játék, amelyet pl. a 256Mb RAM-mal felszerelt PS3-ra már nem is tudnak átportolni, míg az 512Mb memóriájú XB360-ra még éppen hogy igen. Az alap GPU-k az előző GTX sorozatig (ATI ügyben az utóbbi évekeben nem követem az eseményeket) maximum 2-3Gb VRAM-mal jöttek ki (nekem is 3Gb-os a 780-asom), de persze voltak duplázott, vagy emelt memóriájú kártyák is. A legújabb, nagyon durva csúcs GPU-k (GTX 970 és 980) elterjedése után meg aztán még nagyobb fokú hardverigény szint emelkedés várható. Nem néztem még meg időhiányban sem a Mordor-t, az Evil Within-t meg ugye még nem is tudtam, mert nem jelent meg, de durva gépigények érkeznek mostanában. A processzoroknak nem kell bedőlni (volt régebben olyan játék, amelyik minimum i-jelű processzort kért, én meg a Q9650-esemmel vígan toltam), de a GPU igény már sajnos érdekes lehet. Az is igaz, hogy állítólag a W_D 3Gb VRAM felett muzsikál igazán, de én abszolút nem láttam különbséget a 780 és a TITAN között, mindkét kártya ugyanazon a beállításon futott a legjobban, és mindent kimaxolva mindkettő max. 30-35 fps-t produkált.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.