Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bemutatkozott a Star Citizen FPS modulja

Los Angelesben tartották a Citizen Con rendezvényt, ahol végre megmutatták, milyen lesz a játék egyik legfontosabb része.

2014.10.12. 12:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha van játék, ami igazán pengeélen táncol, akkor az a Star Citizen, hiszen a rajongók immáron 57 millió dollárt dobtak össze, hogy Chris Roberts és csapata elkészítse. Ez az összeg olyan nagy, hogy még a Guinnes Rekordok Könyvébe is bekerült, így minden játékos joggal várja el, hogy valami egészen elképesztőt tegyenek le az asztalra a fejlesztők. Az eddig látottak alapján egyelőre van okunk bizakodni, hiszen egy egészen összetett űrhajó szimulátor kezd kibontakozni a szemeink előtt, ráadásul egészen pazar grafikai élmény kíséretében (talán az első olyan játék lesz, amely nem a Cryteknél készül, de mégis maximálisan kihasználja a CryEngine-ben rejlő potenciált?). Néhány modul a támogatók számára már elérhető, a készítők pedig gőzerővel dolgoznak a továbbiakon is. Ezek közé tartozik az FPS mód, vagyis a játék azon része, amikor űrhajónkból kiszállva, a bolygókon gyalogosan közlekedhetünk, ténykedhetünk. Ez akár a projekt Achilles sarka is lehet, ha a készítők nem hozzák ki belőle a maximumot.
A napokban tartották Los Angelesben a Citizen Con rendezvényt, ahol maga Chris Roberts mutatta be a játék e részét. Az alábbi videón látottakról hangsúlyozta, hogy mind teljes mértékben a játékból származik, de persze még egy nagyon korai változatból. Ez néhol látszik is, hiszen többször is felbukkannak kisebb-nagyobb grafikai hibák, ugyanakkor a látvány összességében így is pazar. A videón egy városban landol űrhajónk, ahol körül is nézhetünk. Kapunk FPS és TPS módot is, bár utóbbiban most még egy picit esetlennek tűnik karakterünk mozgása. A város viszont egész meggyőző, kérdés, mennyire lesznek ezek szabadon bejárhatóak. Roberts elmondása alapján sok világban megfordulhatunk majd, ezek mind-mind eltérnek majd egymástól. A jól működő világok sokkal kellemesebb, szebb helyek lesznek, míg az elmaradottabbakban magasabb lesz a bűnözés, graffitik lesznek a falakon és sokkal nagyobb eséllyel keveredünk valami zűrbe. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.