Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bemutatkozott a Star Citizen FPS modulja

Los Angelesben tartották a Citizen Con rendezvényt, ahol végre megmutatták, milyen lesz a játék egyik legfontosabb része.

2014.10.12. 12:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha van játék, ami igazán pengeélen táncol, akkor az a Star Citizen, hiszen a rajongók immáron 57 millió dollárt dobtak össze, hogy Chris Roberts és csapata elkészítse. Ez az összeg olyan nagy, hogy még a Guinnes Rekordok Könyvébe is bekerült, így minden játékos joggal várja el, hogy valami egészen elképesztőt tegyenek le az asztalra a fejlesztők. Az eddig látottak alapján egyelőre van okunk bizakodni, hiszen egy egészen összetett űrhajó szimulátor kezd kibontakozni a szemeink előtt, ráadásul egészen pazar grafikai élmény kíséretében (talán az első olyan játék lesz, amely nem a Cryteknél készül, de mégis maximálisan kihasználja a CryEngine-ben rejlő potenciált?). Néhány modul a támogatók számára már elérhető, a készítők pedig gőzerővel dolgoznak a továbbiakon is. Ezek közé tartozik az FPS mód, vagyis a játék azon része, amikor űrhajónkból kiszállva, a bolygókon gyalogosan közlekedhetünk, ténykedhetünk. Ez akár a projekt Achilles sarka is lehet, ha a készítők nem hozzák ki belőle a maximumot.
A napokban tartották Los Angelesben a Citizen Con rendezvényt, ahol maga Chris Roberts mutatta be a játék e részét. Az alábbi videón látottakról hangsúlyozta, hogy mind teljes mértékben a játékból származik, de persze még egy nagyon korai változatból. Ez néhol látszik is, hiszen többször is felbukkannak kisebb-nagyobb grafikai hibák, ugyanakkor a látvány összességében így is pazar. A videón egy városban landol űrhajónk, ahol körül is nézhetünk. Kapunk FPS és TPS módot is, bár utóbbiban most még egy picit esetlennek tűnik karakterünk mozgása. A város viszont egész meggyőző, kérdés, mennyire lesznek ezek szabadon bejárhatóak. Roberts elmondása alapján sok világban megfordulhatunk majd, ezek mind-mind eltérnek majd egymástól. A jól működő világok sokkal kellemesebb, szebb helyek lesznek, míg az elmaradottabbakban magasabb lesz a bűnözés, graffitik lesznek a falakon és sokkal nagyobb eséllyel keveredünk valami zűrbe. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.