Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gran Turismo 7 már 2015-ben?

Kazunori Yamauchi szerint az új rész a következő két év során érkezhet meg.

2014.10.13. 23:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Gran Turismo 6-tal várhatóan végleg elbúcsúzott a PlayStation 3-tól Kazunori Yamauchi és a Polyphony Digital csapata. A PlayStation exkluzív autós széria tavaly decemberben megjelent része kihozta a maximumot a konzolból, de tartalmi szempontból sem volt oka senkinek panaszra. Azóta viszont már a PlayStation 4 felé fordult a világ (jelentős része), amely nagyságrendekkel nagyobb számítási kapacitása mellett sokkal könnyebben programozható. Ezt maga Yamauchi is elismerte a napokban, aki úgy fogalmazott, a GT6 fejlesztése sokkal nehézkesebb volt, mint a Gran Turismo 7-é. Utóbbival kapcsolatban pontosan tudja, hogy csapatával mit szeretne összehozni: olyan játékot, amiben minden benne van, ami az előző részbe már nem fért bele vagy a PS3 korlátai miatt nem lehetett megvalósítani. Ez jól hangzik, már csak az a kérdés (főleg a szériára jellemző csúszások ismeretében), hogy mikor érkezhet meg a hetedik rész. Erre is volt válasza a Yamauchinak, igaz, meglehetősen pontatlan: valamikor 2015-ben vagy 2016-ban. ■

hozzászólások (5)

Nayrobi
Nayrobi 2014.10.13. 23:58
Meglepődnék, ha 2016 karácsonya előtt megjelenne.
gregmerch
gregmerch 2014.10.14. 11:15
Pedig jelen helyzetben (és itt főleg a DC startja kapcsán előállt nem túl rózsás helyzetre gondolok) muszáj lépnie a Sonynak, hiszen a nagy vetélytárs MS már minimum két címmel vezet, PS4-en pedig a mai napig nincs egy épkézláb versenyjáték. Pedig igen komoly rajongótábora van a műfajnak, és a periféria támogatottsága is kiemelkedik a többi közül (kormányok, kiegészítők, playseat-ek stb.). Jön ugyan pár érdekesnek tűnő cím még idén (The Crew, Project Cars), de azok multiplatform alkotások lesznek. A DC lehetett volna (illetve ha végre felülemelkednek önmagukon és a hibákon a készítők, az lehet) az első igazi PS4-es versenyjáték, de jelen állapotában nagyon úgy fest, hogy a nép bizony GT7-ért kiált! Csak ugyebár ha ilyen hamar kiadják, akkor félő, hogy egy upgradelt GT6 lesz, nem egy teljesen új játék. (Én egy GT6 Definitive Edition-t is el tudok képzelni kezdésnek.) Szumma szummárum, a Sonynak lépnie kell!
balays82
balays82 2014.10.14. 14:58
"Csak ugyebár ha ilyen hamar kiadják, akkor félő, hogy egy upgradelt GT6 lesz, nem egy teljesen új játék."

Pedig már a GT6 is egy upgradelt GT5 volt, így én is abban bízom, hogy új alapokra helyezték a hetedik részt. Ha azonban így történt, akkor - ismerve a PD munkatempóját és aprólékosságát - 2016 végére esetleg lesz belőle egy GT7 Prologue.:-)
gregmerch
gregmerch 2014.10.14. 15:07
Ott a pont. Mondjuk én kibékülnék a "csak" 2-300 kocsival, de tökéletesen kidolgozott műszerfalakkal. Az ilyen 800-1000-1200-as nagyságrendű, de zömében kidolgozatlan géppark amúgy is kezelhetetlen. Minek pl. egy autóból betenni egy 74-es, egy 75-ös és egy 82-es modellt, amelyek között kb. 5 lóerő különbség van? Szerintem tök fölösleges. Legyen kevesebb gép, de teljes külső-belső kidolgozással.
Nayrobi
Nayrobi 2014.10.14. 18:35
Olvastam valahol pár éve, hogy a japánok megveszik a játékot csak azért, hogy azzal az autóval tolhassák, ami a való életben is megvan nekik, ezért kell Skylineból meg a többiből csillió féle és fajta, és mivel a PD japán, ezért nem hiszem, hogy ezek az autók kiesnének a játékból. Egyszerűen ignorálni kell őket és kész, szerencsére a 6-ban volt vagy 300 premium autó, amik tényleg a végletekig ki voltak dolgozva. Mellesleg azt is bejelentették tavaly, hogy nem lesz GT7 Prologue.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.