Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Így működik a PS4 Share Play funkciója

A konzol héten érkező 2.0-ás frissítéssel élesedő funkcióval meghívhatjuk barátainkat a saját játékainkba.

2014.10.27. 20:14 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Ezen a héten érkezik a PlayStation 4 eddigi legjelentősebb frissítése, amellyel a firmware 2.0-ás verzióra vált. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy nagyjából milyen újdonságokra lehet számítani, amelyek közül egyértelműen a Share Play funkció emelkedik ki legjobban. Ennek segítségével ugyanis olyan barátainkat is meghívhatjuk egy kis közös játékra, akiknek esetleg az adott játék még nincs a birtokában. Ennek több módja, illetve fokozata lesz. Az elsőben csak a képernyőnket osztjuk meg a másikkal, így az élőben követheti ténykedésünket. Ez akkor lehet hasznos, ha mondjuk egy barátunk elakadt valahol a játékban, mi pedig így első kézből adhatunk neki tippeket a hogyan továbbról. A második fokozatban már az irányítást is átadhatjuk barátunknak, aki így anélkül próbálhatja ki az adott játékot, hogy megvásárolná azt, sőt, még letöltenie sem kell hozzá semmit. Emellett a két felhasználó közül csak a hostnak (aki megosztja a játékot) kell PS Plus előfizetőnek lennie, a másiknak nem. Végül van a harmadik fokozat, amikor közösen játszhatunk egy barátunkkal a fent leírt módon. Erre akkor van mód, ha az adott játék támogatja a helyi többjátékos módot, valamint mindkét felhasználó PS Plus előfizető.
Mindezt az alábbi bő másfél perces videóban be is mutatja nekünk a Sony, akik egy rendezvényen élőben is demonstrálták a technológiát. A résztvevők beszámolója szerint a végeredmény egészen meggyőző, viszont arra is felhívták a figyelmet, hogy a vendég gépén csak 720p-s felbontáson futott a játék, valamint néha előfordultak framerate-leesések is. ■

hozzászólások (11)

balays82
balays82 2014.10.28. 21:29
Olvasgatok más fórumokat is, egyeseknek van, másoknak meg nincs. Furcsa.
fZolee
fZolee 2014.10.28. 22:17
Nekem sincs PSN, holnapra azert remelhetoleg minden mukodni fog es a PS store is kap egy upgrade-t par animalt theme-el.
balays82
balays82 2014.10.28. 22:53
Ja, nem ártana az sem. Gyorsan végignéztem az új témaszíneket, aztán visszaállítottam az alap kékre. Azt legalább már megszoktam.:-) Elvileg holnap a Youtube alkalmazást is felrakják végre.
Nayrobi
Nayrobi 2014.10.29. 07:59
Az angol storeban már fent van 3 animált téma és hamarosan még jön ugyanennyi.
fZolee
fZolee 2014.10.29. 11:15
A Rectangular-t majd letoltom ha hazaertem, de lehet maradok az alap kek temanal addig amig nem lesz valami igazan utos. :-)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.