Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hivatalosan is törölték a Prey 2-t

Ami már eddig is mindenki számára egyértelmű lehetett, immáron hivatalossá is vált.

2014.11.01. 16:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A videojátékos történelemben találunk olyan játékokat, amelyekre hosszú éveket, akár egy évtizedet is várnunk kellett. Ezek többsége sajnos nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, de azért akadtak üdítő kivételek. Utóbbiak táborát gazdagította a hosszú huzavona után 2006-ban megjelent Prey is. A Human Head Studios játékában egy indiánnal kellett megfékeznünk az idegenek támadását. A játékmenet tartalmazott néhány innovatív megoldást és a látványvilág is rendben volt, így - ha a tökéletestől ugyan messze is volt - összességében elmondható, hogy megérte várni rá. A Prey 2-t két évvel később, 2008-ban jelentették be, a fejlesztő ugyanaz maradt, míg a kiadásért immár a Bethesda felelt. Az azóta eltelt hat évben viszont az elődjéhez hasonlóan csak nyűglődött a projekt, 2011-ben újra be is jelentették, de ez sem sokat lendített a dolgokon. Először 2012-ben láttak napvilágot hírek arról, hogy az egész végül a kukában végzi, ám hivatalosan ezt máig nem erősítették meg a készítők. Ma viszont már igen. A Prey 2-t hivatalosan is törölte a Bethesda, ezt a kiadó marketingvezetője, Pete Hines jelentette be a PAX Australia rendezvényen.
"Bár végig hittünk a játékban, sosem láttuk tisztán, hogy miként is arathatna sikert. Nem ütötte meg a nálunk felállított mércét, ezért döntöttünk a törlése mellett. Leállt a fejlesztés. Nem volt könnyű döntés, de aligha leptünk meg vele bárkit is, hiszen nem is beszéltünk róla." - magyarázta Hines, aki később hozzátette, a franchise nem tűnik el, de egyelőre tisztázniuk kell, hogy mihez kezdjenek vele. ■

Prey 2 (TÖRÖLVE)
A legutóbbi Prey 2 (TÖRÖLVE) cikkek, hírek

hozzászólások (5)

Skorpio90
Skorpio90 2014.11.01. 17:23
Helyes, legalább így van esély arra, hogy normális folytatást csináljanak hozzá.
Artemius '89
Artemius '89 2014.11.01. 18:37
Kétlem, hogy ezek után lesz bármilyen folytatás és ez elszomorít :(
Razor03
Razor03 2014.11.02. 11:19
Ezzel koncepcióval nem tudom mit akartak... semmi köze sem volt a zseniális 1. részhez - ami szerény véleményem szerint átvette a staféta botot a Duke Nukem-től ;-). Humorban, akcióban, ötletekben és nem utolsó sorban grafikailag is jelesre vizsgázott. Ahogy Skorpio is írja: azt a vonalat kellett volna folytatni.
Artemius '89
Artemius '89 2014.11.02. 14:48
Igen, az első rész maradandót alkotott... részemről egyszerre volt félelmetes, és szórakoztató... a dark harvest-re gondolva a mai napig ráz a hideg.
Creativ3Form
Creativ3Form 2014.11.02. 15:26
Nekem elég nagy csalódás lett az első rész...a portalos dolog jópofa volt, de nem volt annyira átgondolva, kidolgozva, a végigjátszás meg túl hosszú volt, a végére már frusztráló és idegesítő volt számomra. Nem beszélve arról, hogy meghalni kb. lehetetlen volt benne.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.