Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megjelent a The Forest of Doom

A '90-es évek jellegzetes lapozgatós könyvei immáron játékként köszönnek vissza.

2014.11.03. 14:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A mai 20-as, de inkább 30-as korosztály bizonyára jól emlékszik a '90-es években hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő lapozgatós könyvekre. A "Kaland, játék, kockázat" sorozat volt ennek hazai úttörője, amelyben a műfaj két veteránja, Ian Livingstone és Steve Jackson kötetei jelentek meg. Akik esetleg túl fiatalok, és nem emlékeznek, nekik elárulom, a könyvek érdekességét az adta, hogy nem hagyományos módon kellett olvasni fejezetről fejezetre. Ehelyett rövidebb-hosszabb bejegyzések mentén haladtunk előre a saját történetünkben, minden ilyen szakasz végén pedig mi dönthettük el, hogyan haladjunk tovább. Ehhez kiválaszthattuk, hogy a felkínált lehetőségek közül melyik a szimpatikus, majd annak a szakasznak a számához kellett lapozni oda-vissza a könyvben.
Az ausztrál székhelyű Tin Man Games néhány évvel ezelőtt úgy gondolta, ideje sajátos formában visszahozni ezt a műfajt, méghozzá videojátékok formájában. Fogták hát a könyveket és készítettek belőlük digitális, felújított (és színes) változatot. A legutóbbi alkotásuk a The Forest of Doom (hazánkban anno A végzet erdeje címmel jelent meg) a napokban jelent meg PC-re a Steamen, valamint Androidra. A játék egy az egyben a könyvet veszi alapul, a játékmenet gerincét is ez adja: kalandunk szövegesen jelenik meg, míg a csaták dobókockákkal zajlanak, a játék pedig megrajzolja nekünk a térképet. A játékról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok, ahol a korábbi alkotásokról is találtok információkat. ■

előző
következő
Megjelent a The Forest of Doom
Megjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of DoomMegjelent a The Forest of Doom

hozzászólások (11)

GeryG
GeryG 2014.11.04. 21:36
És pontosan ezért elérhetőek a "játékok" (okos könyvek? :D ) talbetre és telóra is. Nem tudom pontosan, hogy mindegyikre igaz-e, de van iOS és Android változat is belőlük. :)
Sityi
Sityi 2014.11.04. 21:38
Úgy értettem, hogy szép dolog, hogy Steamen is ott van, de talán az iOS és Android verzióknak több létjogosultságuk van. ;-)
GeryG
GeryG 2014.11.04. 21:49
És ne felejtsük el, hogy itt nincs "bedugom az ujjam", vagy infinite "ha győztél, lapozz a" cheat. :D
szbszig
szbszig 2014.11.05. 01:22
Belenéztem egy youtube-os végigjátszásba, és ott lehet nehézségi szintet választani rögtön az elején: "adventurer", "hardcore hero" és "free read". Szóval valahogy csak lehet befolyásolni azokat a dobókockákat, hogy merrefelé pörögjenek. Illetve az utolsó opció az nekem nagyon az általad említett két cheatnek tűnik. ;-)
GeryG
GeryG 2014.11.05. 06:29
Na majd nemsokára személyes tapasztalatokról is be tudok számolni. :)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.