Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az Assassin's Creed Unity fiaskó

A Ubisoft történetének legbugosabb rajtját produkálta a milliók által várt Unity?

2014.11.13. 17:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Évről évre érkeznek olyan játékok, amelyek megjelenésük napján béta és alfa állapotban lévő alkotásokat megszégyenítő bug-halmazzal kerülnek a boltokba. Ezekből általában annál nagyobb botrány lesz, minél nagyobb címről van szó és minél többen várták a megjelenését. A tavalyi év "legbugosabb játéka" címét az Aliens: Colonial Marines vihette el, idén viszont egy sokkal nagyobb játék, az Assassin's Creed Unity indul nagyon jó eséllyel ezért a kétes díjért.
Bár a hivatalos megjelenésre csak holnap kerül sor, az első vegyes kritikák után a külföldi játékosok is rendre rossz véleményüknek adtak hangot. A játékban egyszerűen hemzsegnek a grafikai és játékmeneti hibák. Erről az alábbi rajongói video kellően átfogó képet is ad. A hibák mellett ráadásul nagyon komoly teljesítménybeli gondokkal is küzd Arno kalandja, hiszen PS4-en és X1-en sem képes tartani a 30 fps-t sem. Meglepő módon egyébként ezúttal az Xbox One nyerte a csatát, ha nem is sokkal, de azon jobban fut a játék. Sajnos a PC-sek sem ússzák meg, legalábbis egyelőre. A hírek szerint az AMD Radeon videokártyáknak meggyűlik a baja a játékkal: nem csak rosszul teljesít, de rengeteg a hiba, a beugró textúra és modell, de akár a teljes leállás sem kizárt. Ezek javításán a Ubisoft az AMD segítségével dolgozik. Összességében úgy tűnik, a nagy várakozásnak csúnya bukta lesz a vége, hacsak a francia kiadó nem kapja össze magát egy kicsit. Ígéretük szerint hamarosan mindhárom platformra megérkezik az első frissítés, amely révén hősünk többé nem esik át a falakon és a talajon, a játék pedig nem lép ki, ha kooperatív módban kívánunk játszani.
Persze, ha minden hibától eltekintünk, a Unity egész jól sikerült - legalábbis a kritikusok szerint. Ha a fejlesztők néhány frissítés formájában helyre állítják a rendet Párizsban, akkor talán az általános vélekedés is javulni fog a játék körül. Jelenleg a kritikusok véleménye 75-77%-on áll, de ettől a játékosoké nagyon eltér: ők mindössze 30-40%-ra értékelik a játékot. ■

Assassin's Creed Unity
A legutóbbi Assassin's Creed Unity cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.