Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Cities XXL

Visszatér a városépítős játék, amelyben még hatalmasabb metropoliszokat emelhetünk majd.

2014.12.12. 10:32 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár a városépítős játékok koronázatlan királyának sokan mind a mai napig a Maxis Sim City szériáját tartják, az elmúlt években akadt néhány trónkövetelő. Ezek közé tartozott a Focus Home Interactive sorozata, a Cities XL. Ennek első része 2007-ben jelent meg, majd tovább két kiadást élt meg, legutolsó, a Cities XL 2012 is immár három éves. A fejlesztők ezért elérkezettnek látták az időt, hogy újra elővegyék a sorozatot és még nagyobbá, még összetettebbé varázsolják: készül a Cities XXL.
Az ígéretek szerint a játék minden elemében alapos ráncfelvarráson esik át, így a mai elvárásoknak megfelelő grafikai körítés mellett ezernél is több különféle épület és több mint 70 térkép várja a virtuális polgármestereket. A gazdasági menedzsmentre is odafigyelnek, minden térképen más és más nyersanyagokra támaszkodva építhetjük meg álmaink metropoliszát. Visszatér a társadalmi rétegződés is, így mindig törekednünk kell majd a négy eltérő igényekkel bíró réget igényeinek kielégítésére. Ha mindent jól csinálunk, apró községünk a szemünk láttára növi ki magát a környék meghatározó központjává. Mivel az ördög a részletekben lakozik, így folyamatosan figyelnünk kell majd az egyes városrészek lég- és vízszennyezettségét, az ingatlanok értékének alakulását, de a lakosság szokásaihoz igazíthatjuk a tömegközlekedést is. Az úthálózat is sokrétű lesz, az egyszerű sikátoroktól a többsávos sztrádákig, amelyek nyomvonalát teljesen szabad kézzel rajzolhatjuk meg. A továbbfejlesztett grafikus motornak köszönhetően az utcaszintre ereszkedve soha nem látott részletességgel tárul elénk a város lakóinak élete. A Steam Workshopnak köszönhetően a játékosok is könnyedén készíthetnek majd saját tartalmat a játékhoz, amelyet meg is oszthatunk a többi játékossal.
A Cities XXL kizárólag PC-re készül, de megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik. Cserébe a bejelentés mellé megérkeztek az első képek és az első kedvcsináló is. ■

előző
következő
Készül a Cities XXL
Készül a Cities XXLKészül a Cities XXLKészül a Cities XXLKészül a Cities XXLKészül a Cities XXL
Cities XXL
A legutóbbi Cities XXL cikkek, hírek

hozzászólások (1)

quervo
quervo 2014.12.12. 12:22
Bírtam az XL-t, imádtam városokat építeni... 150 ezres lakosságig. Remélem ezúttal bepipálják az Enable Multi-Core opciót, a látványon nem kell sokat változtatni, a víz tök szép volt a régiben is pl, akárcsak a hajnali/esti látkép. Ha optimalizálják (ha már PC-exkluzív, és ha már az előző részekkel nem tették meg), van egy vevőjük. :)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.