Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

STALKER Apocalypse - újabb csavar Areal ügyben?

Néhány hónapja robbant ki az Areal botrány, de a fejlesztők nem adják fel.

2014.12.15. 14:58 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Idén nyáron bukkant fel a médiában a West Games stúdió neve, akik magukat egykori S.T.A.L.K.E.R. fejlesztőknek kikiáltva bejelentették az Areal nevű játékot. Ennek elkészítésére a Kickstarteren várták a játékosok támogatását, amelyet végül meg is kaptak. A dolog ott vált igazán érdekessé, mikor a szintén egykori S.T.A.L.K.E.R. fejlesztők által alapított Vostok Games és a 4A Games munkatársai is csalással vádolták meg a West Gamest. Elmondásuk szerint minden anyag, ami az Areal Kickstarter oldalán látható, valójában a S.T.A.L.K.E.R.-ből származik. Végül a dolog odáig fajult, hogy hiába gyűlt össze a kért 50 000 dollár, a Kickstarter üzemeltetői szabályszegés miatt a kampányt megszüntették.
A West Games azóta nem hallatott magáról és érthetően az Areal is eltűnt a süllyesztőben - legalábbis mindenki így gondolta, kivéve magukat a fejlesztőket. Ők ugyanis a napokban bejelentették, hogy készül a STALKER Apocalypse. Ehhez most is a játékosoktól várják az adományokat, ezúttal a WFunder oldalán 600 000 dollár értékben (ebből eddig a percig 7481 dollár gyűlt össze). A gyűjtés időtartama három hónap, amelyből 89 nap még hátra van.
A játék lényegében az Areal átalakított, kibővített változata, amelyet állítólag a rajongók kérései alapján készítenek el. Ennek megfelelően a kampány oldalán látható anyagok jelentős része ismerős lehet a korábbi Kickstarter kampányból. Emellett a videók sem a készülő játékból származnak, hanem az eredeti S.T.A.L.K.E.R.-ből. A történet szerint a világon mindenfelé különös anomáliák kezdtek felbukkanni, senki se tudja, hogy mióta és főleg, miért. Miután kiderült, hogy ezekből tudományos szempontból nézve felbecsülhetetlen értékű anyagokat lehet nyerni, az országok véres háborúkat kezdtek vívni egy-egy érintett zónáért.
Mi mindjárt két STALKER bőrébe is belebújhatunk, egyikük egy cég megbízásából hatol be a zónákba, hogy ott információkat gyűjtsön, míg a másik már az egyik zónában született és egykori kutatóként az a célja, hogy megfejtse az anomáliák rejtélyét. Két küldetés között bármikor szabadon válthatunk majd a két karakter között. A játékmenet szerves részét képezi a nyílt sisakos harc és a lopakodás is, ezek mellett olyan szerepjátékos elemek is felbukkannak, mint a fegyver- és eszközkészítés vagy a karakterfejlődés. A hatalmas világot különféle járművekkel fedezhetjük fel, amelyek között helikoptereket is találunk.
A látványért az Unreal Engine 4 felel, a célplatformok között pedig a PC-t, PlayStation 4-et és az Xbox One-t találjuk. Ha hinni lehet a projektnek, akkor a megjelenésre valamikor 2016-ban kerülhet sor, de már 2015-ben számíthatunk egy korai változatra. ■

STALKER Apocalypse (Areal)
A legutóbbi STALKER Apocalypse (Areal) cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.