Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

SOMA SOMA

Semmiben sem fog hasonlítani a SOMA és az Amnesia

A fejlesztők egészen új megoldásokkal próbálják újra a játékosokra hozni a frászt.

2015.01.10. 19:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2013 őszén jelentette be a Frictional Games, hogy új játékon dolgoznak. A Penumbra és Amnesia játékokról elhíresült fejlesztőstúdió az ódon kastély után ismét teljesen új területre kalauzolja el a játékosokat. A SOMA ugyanis a jelek szerint egy titokzatos kutatólaborban játszódik, ahol mesterséges intelligenciával, neurológiával és pszichológiával foglalkoznak. Csakhogy egyszerre különös események láncolata indul el, amelyek mind egy kis kutatócsoportra koncentrálódnak. A fejlesztők a napokban egy interjú során elárulták, hogy szeretnék egészen új módon megrémiszteni a játékosokat, így senki se a mostanában sokat használt megoldásokra számítson.
"A SOMA másként lesz ijesztő, mint az Amnesia volt, és nagyon reméljük, hogy a játékosok is érezni fogják a különbséget. Egyre több olyan játék jelenik meg, ahol a játékosoknak csak szörnyek elől kell menekülnie, és szerintem egyre több játékos kezdi megunni ezeket. Ezért az a célunk a SOMA-val, hogy az Amnesiához hasonlóan újra életet vigyen a horror műfajába. Ugyanolyan ijesztő lesz? Nem hinném. Legalábbis nem az Amnesia »fuss el és bújj el egy szekrényben« módján, ennél sokkal mélyebb pszichológiai és torokszorító módon." - magyarázta Thomas Grip, a fejlesztés egyik vezetője.
A SOMA a tervek szerint PC-re és PlayStation 4-re fog megjelenni valamikor idén. ■

SOMA
A legutóbbi SOMA cikkek, hírek

hozzászólások (3)

Skorpio90
Skorpio90 2015.01.11. 00:32
Nem baj, ha újítanak, csak az ne abból álljon, hogy kivesznek belőle szinte minden játékelemet, mint a Machine for Pigs-ben. Tudom, hogy azt nem ők csináltok, de akkor is.
GeryG
GeryG 2015.01.11. 09:43
Igen, abban ők kb. csak kiadóként szerepeltek, a thechineseroom első játéka, a Dear Esther pedig sokminden volt, csak épp játék vagy horror nem. :) Cserébe az Everybody's Gone to Rapture egész érdekes projekt tőlük...

A SOMA nagyon érdekel és valahogy nem tartok tőle, hogy elrontanák. Eddig is nagyon értették a dolgukat, szóval hiszek benne, hogy most is valami jót tesznek le az asztalra. :)
Yaho0
Yaho0 2015.01.11. 15:57
Nem is tudtam, hogy a Machine for Pigs nem az ő kezük munkája. Ez sok mindent megmagyaráz, többek között azt is, hogy miért lett az előző részhez képest mérföldekkel gyengébb. Amennyiben az első rész színvonalát tudja tartani a SOMA, mindenképpen kötelező lesz!
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.