Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Friday the 13th

Jason Voorhees visszatér a számítógépek monitorjaira.

2015.01.11. 15:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A jelek szerint újra fellendülőben a klasszikus tinihorror műfaj, legalábbis ami a videojátékokat illeti. Az elmúlt hónapokban több olyan alkotást is bejelentettek, amelyek ezt a műfajt képviselik. Az Until Dawn ugyan már évek óta készül, ám tavaly lényegében újra bejelentették, mivel az eredeti PS Move-os koncepciót gyökeresen átalakították. A várhatóan idén kizárólag PlayStation 4-re megjelenő játékban egy csapat fiatal reked egy hegyi menedékházban, ahol egy őrült kezdi őket módszeresen levadászni. A szereplők között Hayden Panettiere is felbukkan. A másik hasonló témát boncolgató alkotás a Last Year címet viseli és tavaly novemberben a Kickstarteren kérték hozzá a rajongók támogatását. Ezt meg is kapták, a kitűzött összes több mint kétszerese gyűlt össze. A kimondottan többjátékos módra épülő játékban egy játékos a gyilkost, a többi az áldozatait alakítja és tipikusan tinihorroros helyszíneken fordulhatunk meg: egy elhagyatott iskolában és tóparti táborban kell túlélnünk.
A legújabb bejelentés szerint újabb játékkal bővül a lista, ugyanis a Crystal Lake Entertainment az EGM magazinban bejelentette, készül a Friday the 13th. A játék tehát a '80-as évek kultikus sorozatát dolgozza fel, amelyben a hoki maszkos Jason Voorhees szedte áldozatait 9+2 részen keresztül (hogy aztán említésre is alig méltó remake-t kapjon 2009-ben). A játékban az ő bőrébe is bújhatunk, mivel lesz aszimmetrikus kooperatív és kompetitív játékmód is. Bár részleteket egyelőre nem árultak el, de várhatóan itt is egy játékos alakíthatja majd az elpusztíthatatlan gyilkost, míg a többiek az előle menekülő táborlakókat. A hírek szerint a játék nem csupán a klasszikus filmekből merít ötletet, hanem a készülő televíziós sorozathoz is kapcsolódni fog.
"A TV-s sorozattal és a tizenharmadik mozifilmmel a láthatáron elérkezettnek éreztük az időt, hogy végre jobban megismerjük Jasont, a Crystal Lake tábort és a Friday the 13th történetének más részleteit, méghozzá interaktív módon. Rengeteg olyan ötletünk van a játékhoz, amelyek növelik az újrajátszási lehetőségeket, miközben újra elhozzák azt az élményt és rettegést, amire a filmek rajongói számítanak." - nyilatkozta Sean S. Cunningham, a filmek készítője.
A tervek szerint a megjelenésre 2015 októberében kerülhet sor több platformon is, de ezeket egyelőre nem konkretizálták. ■

Friday the 13th
A legutóbbi Friday the 13th cikkek, hírek

hozzászólások (1)

CasualCrash
CasualCrash 2015.01.20. 12:22
Ez a Last Year baromi ígéretesnek hangzik.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.