25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Készül a Friday the 13th

Jason Voorhees visszatér a számítógépek monitorjaira.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

A jelek szerint újra fellendülőben a klasszikus tinihorror műfaj, legalábbis ami a videojátékokat illeti. Az elmúlt hónapokban több olyan alkotást is bejelentettek, amelyek ezt a műfajt képviselik. Az Until Dawn ugyan már évek óta készül, ám tavaly lényegében újra bejelentették, mivel az eredeti PS Move-os koncepciót gyökeresen átalakították. A várhatóan idén kizárólag PlayStation 4-re megjelenő játékban egy csapat fiatal reked egy hegyi menedékházban, ahol egy őrült kezdi őket módszeresen levadászni. A szereplők között Hayden Panettiere is felbukkan. A másik hasonló témát boncolgató alkotás a Last Year címet viseli és tavaly novemberben a Kickstarteren kérték hozzá a rajongók támogatását. Ezt meg is kapták, a kitűzött összes több mint kétszerese gyűlt össze. A kimondottan többjátékos módra épülő játékban egy játékos a gyilkost, a többi az áldozatait alakítja és tipikusan tinihorroros helyszíneken fordulhatunk meg: egy elhagyatott iskolában és tóparti táborban kell túlélnünk.
A legújabb bejelentés szerint újabb játékkal bővül a lista, ugyanis a Crystal Lake Entertainment az EGM magazinban bejelentette, készül a Friday the 13th. A játék tehát a '80-as évek kultikus sorozatát dolgozza fel, amelyben a hoki maszkos Jason Voorhees szedte áldozatait 9+2 részen keresztül (hogy aztán említésre is alig méltó remake-t kapjon 2009-ben). A játékban az ő bőrébe is bújhatunk, mivel lesz aszimmetrikus kooperatív és kompetitív játékmód is. Bár részleteket egyelőre nem árultak el, de várhatóan itt is egy játékos alakíthatja majd az elpusztíthatatlan gyilkost, míg a többiek az előle menekülő táborlakókat. A hírek szerint a játék nem csupán a klasszikus filmekből merít ötletet, hanem a készülő televíziós sorozathoz is kapcsolódni fog.
"A TV-s sorozattal és a tizenharmadik mozifilmmel a láthatáron elérkezettnek éreztük az időt, hogy végre jobban megismerjük Jasont, a Crystal Lake tábort és a Friday the 13th történetének más részleteit, méghozzá interaktív módon. Rengeteg olyan ötletünk van a játékhoz, amelyek növelik az újrajátszási lehetőségeket, miközben újra elhozzák azt az élményt és rettegést, amire a filmek rajongói számítanak." - nyilatkozta Sean S. Cunningham, a filmek készítője.
A tervek szerint a megjelenésre 2015 októberében kerülhet sor több platformon is, de ezeket egyelőre nem konkretizálták.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Friday the 13th

Platform:

Fejlesztő: Illfonic

Kiadó: Gun Media

Megjelenés:
2017. május 26. PC
2017. október 13. PS4, X1
2019. augusztus 13. Switch

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

CasualCrash
CasualCrash [39]
Ez a Last Year baromi ígéretesnek hangzik.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)