25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Idén jön a Syberia 3

Trilógiává bővül a 2002-ben indult kalandjáték sorozat.

Írta: GeryG 22 hozzászólás

A Microids még 2012-ben jelentette be, hogy trilógiává bővíti kalandjáték sorozatát, készül a Syberia 3. Az első rész még 2002-ben jelent meg, amelyet két évvel később követett a második felvonás, ám az elmúlt tíz évben hiába várták a folytatást a rajongók. A fejlesztés immár másfél éve folyik, így jó eséllyel még idén megjelenik a játék. A sorozat történetében először kapunk teljesen 3D-s megvalósítást, amely az alábbi képek alapján egész meggyőző látványt nyújt. A történet természetesen ezúttal is Oroszországban játszódik, ahol Kate Walker helyi Youkol törzshöz csatlakozva járja majd a vidéket. Valamire való kalandjátékhoz méltón rengeteg különféle személlyel találkozunk majd, közülük egyelőre csak kettőt (a Youkul sámánt, Ayawaskát és az ezermester Steinert) leplezték le a készítők.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Syberia 3
  • Syberia 3

Syberia 3

Platform:

Fejlesztő: Koalabs Studio

Kiadó: Microids

Megjelenés:
2017. április 20. PC
n/a: Mac, PS4, X1, Switch, iOS, Android

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Lacko
Lacko [11510]
A Secret Files nekem is nagy kedvencem és igazad van abban is, hogy szinte tuti, hogy a Syberia inspirálta (például a technológia - festett háttéren 3D-s szereplők - is egyezik), de azért annak egy nő ÉS egy férfi a főszereplője. És pont ez tetszik benne: azok a kedvenc részeim, amikor közösen kell megoldaniuk egy feladatot (a játékosnak váltogatnia kell, hogy melyikkel van épp).

Az is egyértelmű, hogy a Sybériát - sok más jó tulajdonsága mellett - a steampunk világ emelte fel.
Christoph
Christoph [4806]
A Syberia olyannyira meghatározó lett, hogy azóta sorra jönnek ki a női szereplős hasonmások. A Secret Files sorozat egy az egyben Syberia utánzat, csak hétköznapibb körítésben (nekem az egyik kedvencem a műfajon belül). Vagy az Art of Murderben, Cognitionban is hasonló a főszereplő. De elsősorban a Syberia egyedi világa az ami mai napig kiemeli a többi közül.
xeLaR
xeLaR [4243]
Csak az első Still Life-ot játszottam végig, és az egész rendben volt. A folytatásokról viszont nem hallottam jókat.

Hogy Syberiához is hozzászóljak...én nem játszottam ki nemrég:-D:-P
De ahhoz kétség sem férhet, hogy a kalandjátékok "halálakor" kijött The Longest Journey és a Syberiák voltak azok, amik igazán ütöttek a műfajon belül. Mondjuk már kevésre emlékszem sajnos a Syberiából (újra kellene játszani még a 3. rész megjelenése előtt), de azt tudom, hogy az első részt nagyon szerettem minden furcsaságával együtt.
Lacko
Lacko [11510]
Persze, ebben igazad van. Igazi klasszikus!
Christoph
Christoph [4806]
Na de azért az nem mindennapi, hogy egy jó 10 éves játékot éppen most játszanak végig többen is. Ez a játék szavatosságát dicséri. Microid: A Still Lifeokról is elég jókat mondanak, nekem azok eddig kimaradtak.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (22 db)