Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Resident Evil HD Remaster pontszámok

Megjelent a kultikus sorozat legelső részének új feldolgozása, amely összességében remek értékeléseket kapott.

2015.01.20. 15:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Megjelent a Capcom "legújabb" játéka, a Resident Evil HD Remaster. A macskakörömre azért van szükség, mert valójában egy 1996-os játék alapján 2002-ben megjelent feldolgozás újabb feldolgozásáról van szó. A fejlesztők igyekeztek a mai elvárásoknak megfelelő szintre pofozni a látványvilágot, de tartalom terén is számíthatunk néhány újdonságra. A megjelenés kapcsán megérkeztek az első külföldi értékelések is, amelyek összességében pozitív képet festenek a játékról:

A Resident Evil HD Remaster PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra jelent meg. ■

Resident Evil HD Remaster
A legutóbbi Resident Evil HD Remaster cikkek, hírek

hozzászólások (14)

ivanova36
ivanova36 2015.01.21. 08:12
Igen, a demo sokat hozzátehet de sokat el is vehet a kész játékból. Számomra van pár emlékezetes demo:
Carmageddon 1: egy város, 1 autó, 4 perc ingame játékidő. Se több , se kevesebb, hiába volt 20+ perced, 4. percnél vége és ennyi. Órákat el lehetett bohóckodni benne, 4 perc játék, 1 perc demo újraindítással, hogy a benne lévő városrészt felfedezd, kiismerd, vagy éppen 4 perc alatt lezúzd az ellenfeleket. Laikus szemmel semmi extra nem kellett hozzá. Fogták a harmincakárhanyadik pályát és rákerült egy időkorlát.
Revolt: 1 pálya, kb 8 kisautó. Ami hátrány volt: az összes powerupot ellőtték a demóban. vagyis a kész játékba nem került bele plusz powerup, "csak" kb 13 új pálya és vagy 40+ kisautó. Jó volt a demo, de amiatt hogy ellőtték az összes puskaport benne számomra negatív eredményt hozott a demo és emiatt a kész játék is kb -10 ponttal indult. Más kérdés hogy a mai napig nyüstölöm igaz, ma már Androidon :D

Értékeléshez:
egy játék értékelése szerintem teljesen felesleges. Én személy szerint nem fogok egy játékot sem megvenni csak azért, mert akármelyik oldal 7,9 pontott adott rá. Ellenben a cikkekben legyen benne tárgyilagosan hogy miről szól a játék, mik kerültek bele, nem árt ha van némi konkrétum a végigjátszás hosszúságáról, már ahol lehet végigjátszásról beszélni, illetve a végére még belefér a cikkíró személyes véleménye, de nem több. Sajnos ahány oldal, annyi szokás, és ugye volt már tavaly is balhé abból hogy miért kapja ugyanaz a játék egyik oldaltól a 9.8-at, míg másiktól a 100/65-t.
Számomra fontosabb egy játéknál, hogy mit nyújt ténylegesen, és totál hidegen hagy hogy a cikkírónak szerint csúnya a grafika vagy hogy egy egy rész számára milyen értelmetlennek tűnt.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.21. 09:30
Ennél az esetnél könnyebb következtetni valamelyest a kiadandó végtermék minőségére (lévén ez a remake az eredeti remake-jének remake-je :-) ).

A kritika mindig is szubjektív dolog, némileg a demó is (játszottam én olyan demókkal anno újság CD mellékletekről (pl. Dino Crisis), amiért gyerekként oda meg vissza voltam, az általános szcéna pedig eléggé lehúzta).
barack1
barack1 2015.01.21. 11:09
Szerintem a 2002 -es verzió is nagyon szép volt, de a történet nem ér annyit, hogy harmadszor is érdemes lenne kiadni.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.21. 11:19
13 év telt el a 2002-es GameCube-remake óta, mostanában amúgy is igény van a régi klasszikusok felelevenítésére, így szerintem teljesen érthető a Capcom válasza erre a trendre.

Tegnap este kipróbáltam és hát azt kell mondjam az eddigiek alapján: remek munkát végeztek, ismerős és egyben mégis újszerű élményt ad.

Kíváncsi lennék olyan emberek véleményére, akik ezzel a verzióval ismerkedtek meg először vele, hogy ők hogyan látják ezt a verziót.
ivanova36
ivanova36 2015.01.21. 12:34
Akkor majd írok róla másodvéleményt :) Az eredetit anno kihagytam, így új lesz benne minden.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.