Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Uncharted 4: A Thief's End

Nyílt világú Uncharted 4: A Thief's End

A fejlesztők nem akarják egyetlen előre definiált megoldásra kényszeríteni a játékosokat.

2015.01.22. 15:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az elmúlt napokban újabb érdekes információk láttak napvilágot az idén érkező Uncharted 4: A Thief's End kapcsán. A fejlesztő Naughty Dog játéka már kizárólag PlayStation 4-re készül, ami - az eddig látott képek és főleg a negyedórás bemutató alapján - garantáltan megújult látványvilágot is von maga után. Ennek persze ára is van, vagyis könnyen lehet, hogy megfelelő játékélmény oltárán a képkockák számát fogják beáldozni. Erről egy nemrég készült interjúban a játék rendezője, Bruce Straley mesélt az EDGE magazinnak.
"Alapvetően 30 fps felett vagyunk, de a demo ennyire volt rögzítve. Mindent elkövetünk, hogy olyan játékot készítsünk, amilyet szeretnénk. Ez azt jelenti, ha a 60 fps valamilyen játékélményt rontó hatással jár, akkor a mi, fejlesztők felelőssége kimondani, hogy az élményt helyezzük a 60 fps fölé."
A stúdió korábbi (PS3-as) játékai is rendre 30 fps-re vagy legalábbis annak környékére voltak belőve, így e téren már van rutinja a srácoknak - várhatóan nem lesz gond a játék teljesítményével.
A másik érdekesség, amiről szó esett mostanában, az az új rész világa. A fejlesztők a korábbi epizódokkal ellentétben szeretnének sokkal nagyobb szabadságot a játékosok kezébe adni, vagyis az előzőeknél kevésbé lineáris küldetésekre számíthatunk. Nem szeretnék a játékosokat egyetlen, előre definiált arany középútra beterelni, így a küldetések és feladatok rendre több módon is teljesíthetőek lesznek. A pályák sokkal nagyobbak és összetettebbek lesznek, de arra azért odafigyelnek, hogy ne essenek túlzásba. Minden terület kényelmesen és értelmes keretek között feltérképezhető, felfedezhető lesz. ■

hozzászólások (56)

totyak
totyak 2015.01.25. 11:17
Ha belegondolunk, nyíltan soha senki nem mondja meg miért hagyja ott a csapatát. Mindenki új kihívásokat keres, ez a sablon szöveg. De nem kell félteni ezeket az embereket, a videojáték fejlesztés elég belterjes dolog, mindig találnak maguknak ugyanolyan jó helyet. Az más kérdés, hogy ezt a készülő játékok hogy tolerálják. Teszem azt egyik pályába még X teszi bele az ötleteit, ami így nagyon élvezetes, másik rész megmár Y-hoz tartozik, aki kevésbé kreatív. Fene tudja, a végleges játékban kiderül gond volt e a személyi változás.
thri77
thri77 2015.01.25. 11:23
Nyilván nem mondják meg, mert a betyárbecsület mellett ott vannak az NDA-k amiket aláírtak. Plusz ha valaki elkezd pampogni, az nem kifejezetten tesz jót a karrierjének sem. Szóval sajan maradnak az ilye sablon szövegek, amit mondtál.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.25. 11:58
Csapaton belül lehet legpontosabban tudni, mi történhetett. Tőlünk is akárhányszor elment egy kolléga, ritkán volt köze az "új kihívások keresésének", inkább más faktorok játszottak közre.
thri77
thri77 2015.01.25. 12:37
Persze, de én a nagyközönség felé való kommunikálásról beszélek. Aminek nagy része nyilván kamu lesz mindig is.
Hamika95
Hamika95 2015.02.08. 23:28
Valóban fantasztikus játék lesz, kár hogy nem jön PC-re.
Tetszettek az előző részek, azokat tudtam játszani konzolon, de ez most szerintem nem fog össze jönni.
A konzoloké lesz a jövő :)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.