Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

John Romero és a Doom

Az egyik leghíresebb FPS és alkotója újra együtt.

2015.01.23. 11:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

John Romero neve bizonyára mindenki számára ismerősen cseng, hiszen igazi veterán fejlesztőről, a videojátékos társadalom egyik élő legendájáról van szó. Ugyanígy aligha kell bárkinek is bemutatni a Doomot, minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb FPS-ét. A játék eredetileg 1993-ban jelent meg, ám azóta is több port készült belőle (legutóbb 2012-ben jelent meg az Xbox Live Arcade-n). Eddig két folytatása készült, a Doom II alig egy évvel később, 1994-ben jelent meg és nem sokban különbözött az elődtől. A harmadik részre már tíz évet kellett várnia a rajongóknak, a 2004-es Doom III azonban elég vegyes fogadtatásban részesült. A negyedik rész azóta sem készült el, pedig ismét elmúlt tíz év, de ez idő alatt mindössze pletykák és fals információk láttak csupán napvilágot. Végül a nagy bemutatóra a tavalyi QuakeConon került sor, ám nem a sorozat negyedik részét leplezték le, hanem a rebootját.
Sajnos a bejelentése óta szigorú hallgatásba burkolózik a projekt és most sem azért kezdtem bele e néhány sor megírásába, mert érdemi információkkal szolgálhatok. Ehelyett egy picit visszarepülhetünk huszonkét évet az időben, ugyanis John Romero, a széria megálmodója a napokban leporolta az első részt. Tette ezt a Double Fine által indított Devs Play videosorozat kedvéért, amelyben a fejlesztők klasszikus játékokkal játszanak újra. Romero nem is választhatott mást, mint a Doomot, amellyel ismét hosszú órákat töltött. Erről tízrészes bemutató is készült, amelynek első felvonását lent meg is nézhetitek (a video végén természetesen a többi epizód és más játékok hasonló bemutatóit is megtaláljátok). ■

hozzászólások (27)

SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.24. 14:27
Köszönöm szépen a szándékot mindenesetre, becsülendő. ;-)
thri77
thri77 2015.01.26. 21:52
Lehet mégis azoknak volt igaza, akik szerint tervezett Doom promo, vagy annak felvezetése zajlik :)
http://www.polygon.com/2015/1/25/7897329/mythbusters-doom-id-software
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.27. 07:33
Ez már eléggé a kukacoskodás kategória szerintem, nyilván meg fog "dőlni" a mítosz, a való életben lehetetlen ennyi cuccot magaddal hordani, pont ezért beszélünk videojátékról. Mindenesetre szórakoztató lesz látni, hogy egy kb. ~100kg-s össztömegű cumóval megpakolva próbálnak kísérletezni. :-D

A promózás tekintetében érdekes lenne, ha ezzel hoznák össze a reklámot, nem ez lenne az első példa (ld. Breaking Bad esete).
thri77
thri77 2015.01.27. 08:12
Nem a tartalom miatt linkeltem, nyilván meg fog dőlni, meg inkább fun kategória.

BB-t nem követtem, de most utánakerestem. Nem ennyire direkt promóra gondoltam, hanem hogy kicsit felkavarják az állóvizet és megágyaznak egy esetleg pár héten belül esedékes bejelentésnek.
Hamika95
Hamika95 2015.02.08. 23:12
Dejóóó :)
Hát tényleg nem lett volna rossz egy esetleges újabb rész bejelentése, de legalább szép időket idézhetünk fel vele. :)
Nem olyan rossz játék, pedig, tényleg, tényleg régi játék :)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.