Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rain of Reflections - cyberpunk játék noir beütéssel

Érdekes játékon dolgozik a független svéd Lionbite Games csapata.

2015.01.27. 12:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár nem ez a legelterjedtebb stílus, időnként készül egy-egy cyberpunk játék, elég csak a Deus Ex, a Remember Me, a Syndicate vagy a System Shock játékokra gondolni. Ugyanez igaz a noir játékokra, amelyek mind rendkívül erős hangulattal rendelkeznek. Viszont e két stílus keverékéhez annál ritkábban lehet szerencsénk. A svéd független stúdió, a Lionbite Games most ezt az űrt szeretné kitölteni legújabb játékával, a Rain of Reflectionsszel. A történet egy meglehetősen komor jövő városában játszódik, mi pedig három szereplő felett vehetjük át az irányítást. Hogy közöttük mi a kapcsolat, egyelőre nem derült ki, de a fejlesztők ígérete szerint nagyon erős történetre és komoly morális döntési helyzetekre számíthatunk. A legtöbb esetben a szavak megfelelő csavarásával elkerülhető lesz a harc, ha viszont mégsem, akkor akár környezetünk adottságait is előnyükre fordíthatjuk.
"A légkör és a hangulat nagyon fontos a játékélmény szempontjából, ezek hajtják a játékost előre, hogy felfedezze a környezet részleteit, megismerje a játék világát és annak szereplőit - itt garantáltan nem lesznek elszórt hangüzenetek és jegyzetek! A harcrendszer erősen kapcsolódni fog a történethez, komoly morális behatásokkal, a játékosok taktikázhatnak és kihasználhatják a környezeti adottságokat, de akár a megfelelő párbeszéd révén esztelen vérontás nélkül is megoldhatják a konfliktusokat. Minden döntésnek lesznek következményei, a játékosoknak együtt kell majd élnie ezekkel. Ahogy az egyik szereplő mondja is: ez az én történetem, a te történeted, a mi történetünk. A végsőkig." - olvasható a fejlesztők beszámolója a játékról.
A bejelentés mellé megérkezett az első trailer is, amely sokat sejtet, ám annál kevesebb konkrétummal szolgál. A Rain of Reflections látványáért a Unity motor felel, megjelenésére a tervek szerint valamikor 2016-ban számíthatunk kizárólag PC-n. ■

előző
következő
Rain of Reflections - cyberpunk játék noir beütéssel
Rain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütéssel

hozzászólások (4)

totyak
totyak 2015.01.27. 12:43
Imádom az ilyen stílusú játékokat. Remember Me is klassz volt, meg a Cyberpunk 2077-et is nagyon várom. Ami azt illeti, innentől ez is a listára kerül. Mondjuk azt kétlem, hogy csak pc-re jön majd. Rájönnek, hogy a konzolban nagyobb biznisz van és azokra is kiadják.
barack1
barack1 2015.01.27. 14:53
Ez nem győzött meg.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.27. 16:20
Látszik itt azért még a korai állapot, különösen az első két screenen észrevehető a karaktereken. A nyilatkozat is eléggé általános pr-szöveg egyelőre. Ha meg tudják oldani a diplomáciát, mint mondjuk a Mass Effectben (ahol némely mellékküldetésnél szintén elkerülhető volt a konfrontáció), akkor érdekes lesz.
TReiker
TReiker 2015.01.29. 19:24
Ambíciózus. Ahhoz mérten, hogy kis, független stúdióról van szó - viszont régi szép emlékeket idéz (BloodNet).
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.