Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztői

Klasszikus point'n'click horror kalandjáték készül, amelynek demója már most kipróbálható.

2015.01.29. 12:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Telltale Games az utóbbi években új divatot teremtett a kalandjátékok terén. A műfajra régen jellemző point'n'click játékmenetet, az ehhez kapcsolódó tárgykeresgélést és rejtvényfejtést interaktív párbeszédekre és a sztorit befolyásolni látszó döntéskényszerre cserélték, ami játékosok millióival szerettette meg újra a kalandjátékok műfaját.
Vannak még azonban olyanok, akik a régi, hagyományos kalandjátékokat keresik, nekik lehet érdekes a független Sushee csapatának új játéka, a Goetia, ez ugyanis ízig vérig a klasszikus műfajt képviseli. A horror kalandjáték a Blackwood birtokon játszódik valamikor a második világháború idején, ahová hősünk, Abigail Blackwood 40 év után tér vissza - mint szellem. Őt ugyanis valaki megidézte az ódon épület falai között, csak épp azt nem tudja, hogy ki és miért. Ennek kiderítése már a játékosokra vár. A fejlesztők, bár hagyományos p'n'p kalandjátékot készítenek, szeretnék a játékmenetet a lehetőségekhez mérten egyedivé tenni. Ezért a szokásos tárgykeresgélést és kombinálást egy kicsit megbolygatták. Mivel mi egy szellem vagyunk, képesek vagyunk kedvünkre átlépni a falakon, ajtókon, akár a plafonon is. Cserébe viszont csak akkor tudunk tárgyakat manipulálni, ha megszálljuk azokat. Ilyenkor azonban már nem tudunk átlépni a falakon, ez pedig máris érdekes fejtörőket eredményez.
A készítők évek óta dolgoznak a játékon, amelynek így mostanra egy demo változata is elkészült. Ezt a hivatalos oldalról tudjátok letölteni, de már a zenébe is bele lehet hallgatni. A fejlesztők most a rajongók támogatására is számítanak, ezért a Kickstarteren elindítottak egy kampányt, amelyben 30 000 dollárt szeretnének összegyűjteni. Ebből alig néhány nap alatt közel 15 000 már össze is gyűlt, így nagy valószínűséggel a maradék is időben befolyik.
A Goetia kizárólag PC-re és Macre készül, de megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik. ■

előző
következő
A Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztői
A Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztői

hozzászólások (5)

Christoph
Christoph 2015.01.29. 12:38
Nem rossz ez, olyan Black Mirror utánérzés. Ezzel az a baj, hogy nem szeretem azokat a kalandjátékokat, ahol nem látom a szereplőt, túl statikusnak tartom, nem ragad el a hangulatuk. Programozás szempontjából gondolom könnyebb mozgó szereplő nélkül.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.29. 13:02
A képek alapján ha jól látom, látható itt a szereplő (én a fehér gömbre tippelnék). A hátterek szépen megrajzoltak, igényes munkák. Első olvasatra (míg a képeket látván nem láttam, hogy 2D-s játékról van szó) egy Beyond-szintű gameplay-t képzeltem magam elé példaként (ott ugye Aiden is egy szellem, akivel FPS módban tudunk szintén falakon átmenni és tárgyakat/embereket megszállni).

Jó, hogy létezik kipróbálható demó, rá is csekkolok majd este.
barack1
barack1 2015.01.29. 14:41
Elég egyedi megoldás. Eddig nem sok játékban kellett szellemként kalandozni. A grafika gyönyörű.
totyak
totyak 2015.01.29. 17:43
Gyanítom, hogy a mai játékok mellett ez a 2D-s, oldalról nézős kialakítás nem lesz kifejezetten népszerű.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.29. 20:13
Kipróbáltam a demót. A szellem a kurzor mozgását követi, így maga az irányítás egyszerű, puritán, kézre áll. Fontosabb tárgyakra klikkelve lehet "megszállni", aztán ugyanúgy követi a kurzort lebegve a tárgy (viszont a falakon nyilván megakad).

Ügyes kis exploration játéknak tűnik, érdekel hogy mégis mi történt itt ebben a kúriában. A concept letisztult, a hátterek pedig baljóslatúan szépek (már-már Lovecraft-es hangulatot árasztanak).
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.