Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Homefront: The Revolution nem tűnt el a süllyesztőben

A játék jövője erősen kérdőjeles volt az elmúlt időszakban, de most tiszta vizet öntött a pohárba a kiadó.

2015.02.12. 16:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Homefront még a THQ kiadásában jelent meg 2011-ben. A Kaos Studios akciójátéka egy Észak-Korea által leigázott Amerikában játszódott, ahol az elnyomók embertelen diktatúrába kényszerítették szegény jenkiket, akik persze ezt nem tűrhették szó nélkül. Mivel azonban a hadsereget eltiporták, a lakosok kisebb helyi ellenálló erőkbe tömörülve igyekszik borsot törni a gaz vörösök orra alá. A játék története egész érdekesen indult, de sajnos a kivitelezésbe már csúsztak hibák, így a végeredmény alig lett jobb a közepesnél.
Ennek ellenére a folytatást már a megjelenés évében, 2011-ben bejelentette a THQ, amelyet azonban már nem a Kaos Studios (amelyet még ebben az évben feloszlatott a kiadó), hanem a Crytek kezdett fejleszteni. Ezt követően évekig semmit sem lehetett hallani a projektről, egészen a tavalyi E3-ig, ahol gyakorlatilag újra bejelentették az immáron Homefront: The Revolution címre keresztelt alkotást. A történet négy évvel az első rész eseményei után, Philadelphiában játszódik, mi pedig Ethan Brady bőrébe bújhatunk, akivel egy hatalmas nyílt világban vehetjük fel a harcot az elnyomók ellen. Természetesen a játék kiadót is váltott, mivel a THQ idő közben megszűnt, ám alig néhány héttel a nagy bejelentés után máris baljós hírek érkeztek. A Crytek anyagi gondjai kihatottak e projektre is és egy ideig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán elkészülhet-e valaha. A megoldást végül a Deep Silver szállította, aki felkarolta a játékot és vele együtt a fejlesztő Crytek UK stúdiót is (ezt átkeresztelték Dambuster Studiosra). A játékról azóta viszont még annyit sem hallani, mint korábban. Ezt a csöndet törte meg a napokban a Deep Silver, akik megnyugtatták a rajongókat: a játék nincs elfeledve, sőt.
"A Homefront: The Revolution továbbra is készül, most már a mi szárnyaink alatt a Dambuster Studiosnál (a korábbi Crytek UK). Időnként kérdéseket kapunk a rajongóktól, hogy vajon ez is egy újabb Prey 2 vagy Duke Nukem Forever lesz-e. De biztosíthatok mindenkit, hogy a Dambuster csapata most is keményen dolgozik a játékon, ami így nem tűnik el a süllyesztőben." - nyilatkozta Maurice Tan, a Deep Silver munkatársa.
A játék jelen állás szerint PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, megjelenésére pedig még idén sor kerül. ■

hozzászólások (1)

totyak
totyak 2015.02.13. 14:54
Anno terveztem, hogy kipróbálom az első részt, de aztán elmaradt, utána meg annyi más érdekes cím jött, hogy végleg kimaradt. Talán, ha ez megjelenik, kiadnak majd valami dual pack-ot, abban lehet megérné beszerezni.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.