Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Homefront: The Revolution nem tűnt el a süllyesztőben

A játék jövője erősen kérdőjeles volt az elmúlt időszakban, de most tiszta vizet öntött a pohárba a kiadó.

2015.02.12. 16:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Homefront még a THQ kiadásában jelent meg 2011-ben. A Kaos Studios akciójátéka egy Észak-Korea által leigázott Amerikában játszódott, ahol az elnyomók embertelen diktatúrába kényszerítették szegény jenkiket, akik persze ezt nem tűrhették szó nélkül. Mivel azonban a hadsereget eltiporták, a lakosok kisebb helyi ellenálló erőkbe tömörülve igyekszik borsot törni a gaz vörösök orra alá. A játék története egész érdekesen indult, de sajnos a kivitelezésbe már csúsztak hibák, így a végeredmény alig lett jobb a közepesnél.
Ennek ellenére a folytatást már a megjelenés évében, 2011-ben bejelentette a THQ, amelyet azonban már nem a Kaos Studios (amelyet még ebben az évben feloszlatott a kiadó), hanem a Crytek kezdett fejleszteni. Ezt követően évekig semmit sem lehetett hallani a projektről, egészen a tavalyi E3-ig, ahol gyakorlatilag újra bejelentették az immáron Homefront: The Revolution címre keresztelt alkotást. A történet négy évvel az első rész eseményei után, Philadelphiában játszódik, mi pedig Ethan Brady bőrébe bújhatunk, akivel egy hatalmas nyílt világban vehetjük fel a harcot az elnyomók ellen. Természetesen a játék kiadót is váltott, mivel a THQ idő közben megszűnt, ám alig néhány héttel a nagy bejelentés után máris baljós hírek érkeztek. A Crytek anyagi gondjai kihatottak e projektre is és egy ideig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán elkészülhet-e valaha. A megoldást végül a Deep Silver szállította, aki felkarolta a játékot és vele együtt a fejlesztő Crytek UK stúdiót is (ezt átkeresztelték Dambuster Studiosra). A játékról azóta viszont még annyit sem hallani, mint korábban. Ezt a csöndet törte meg a napokban a Deep Silver, akik megnyugtatták a rajongókat: a játék nincs elfeledve, sőt.
"A Homefront: The Revolution továbbra is készül, most már a mi szárnyaink alatt a Dambuster Studiosnál (a korábbi Crytek UK). Időnként kérdéseket kapunk a rajongóktól, hogy vajon ez is egy újabb Prey 2 vagy Duke Nukem Forever lesz-e. De biztosíthatok mindenkit, hogy a Dambuster csapata most is keményen dolgozik a játékon, ami így nem tűnik el a süllyesztőben." - nyilatkozta Maurice Tan, a Deep Silver munkatársa.
A játék jelen állás szerint PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, megjelenésére pedig még idén sor kerül. ■

hozzászólások (1)

totyak
totyak 2015.02.13. 14:54
Anno terveztem, hogy kipróbálom az első részt, de aztán elmaradt, utána meg annyi más érdekes cím jött, hogy végleg kimaradt. Talán, ha ez megjelenik, kiadnak majd valami dual pack-ot, abban lehet megérné beszerezni.
további hírek

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.