Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hatred

A Hatred a Steam első "csak felnőtteknek" játéka?

A már premierje előtt is botrányhős alkotás bekerült a Steam áruházába.

2015.02.15. 14:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az elmúlt hónapokban kétségtelenül a Hatred kavarta a legnagyobb port maga körül, legalábbis ami a videojátékos botrányokat illeti. Ez leginkább a játékmenetének köszönhető, annak ugyanis egyetlen lényege (az eddig látottak alapján), hogy minél több ártatlan járókelőt eltegyünk láb alól. Bár a premierre még várnunk kell - egyelőre nem tudni, hogy meddig -, rengetegen már most is felszólaltak a Destructive Creations alkotása ellen, annak betiltását követelve. A Steamet üzemeltető Valve is belekeveredett a történetbe, amikor nem első körben nem engedélyezték a játék felvételét a kínálatba. Ezt a döntésüket végül Gabe Newell változtatta meg, így a játék bekerült a Greenlight rendszerbe, onnan pedig a napokban az áruházba is. Érdekesség, hogy a Hatred lett ezzel a Steam első csak felnőtteknek ajánlott játéka - legalábbis a tengerentúlon. A dolog nem túl meglepő, hiszen korábban már a korbesoroló bizottság (ESRB) is hasonló címkével látta el a játékot. ■

Hatred
A legutóbbi Hatred cikkek, hírek

hozzászólások (8)

BAlam
BAlam 2015.02.16. 03:31
Krisz46-nak maximalisan igazat adok. A tengeren tulon a mindennapi eroszak/mindenkinel fegyver a fo problema nem 1-2 videojatek, amiben felvallajak hogy nem zombi skines embereket olsz, hanem elo emberhez hasonlo poligonmodelleket.
Az Uj Carmageddon-ert is ennyi erovel sirhatnanak megse teszik.

Szerintem a COD, BF tomeggyilkosokat (ertsd katonakat) szisztematikusan kepzo szimulatorok sokkal karosabbak.
Mivel oriasi marketing budgetbol uraljak a mediat, nem csak egy kis indie gamek a tengerben.

Nem utolso sorban amerikai kongreszusi tamogatast elveznek, mert nekik hala van eleg agyutoltelek katonajelentkezo, aki ahova kuldik a vilagban lopja a nyersanyagot az USA iparanak.
ivanova36
ivanova36 2015.02.16. 07:44
Azért ez kicsit elrugaszkodott a tömeggyilkos képzéssel és összeesküvés elmélettel együtt.

Szerintem maradjunk az FPS játékoknál.
Annak idején szintén nagy port kavart a Postal vagy a Manhunt. De még a Carmageddon is.

Én csak abból a szempontból tartom aggályosnak a Hatred Steamen való megjelenését, hogy innentől nem lesz megállás, jönnek a hasonló alkotások oda is. Csak jó eséllyel sokkal igénytelenebb kivitelben, lásd ottani FPS felhozatal. Maga a játék nem foglalkoztat, mert semmi sem fogott meg benne annyira hogy érdekeljen. És akinek nem tetszik az ne játsszon vele. Ha sokan nem játszanak, jelzés értékű lesz a fejlesztők felé, hogy az a stílus nem pálya.
totyak
totyak 2015.02.16. 20:32
Szerintem jól döntött a Valve, hogy nem tiltotta le a Steam-ről. Olyan felhajtás van körülötte, hogy sokan megveszik majd, pedig amúgy egy semmi kis játéknak tűnik.
jeszkar
jeszkar 2015.02.16. 21:52
Szerintem is helyes, de más szemszögből. A játéknak van létjogosultsága létezni, hiszen létezik olyasmi, hogy szólásszabadság.
Hogy a játék pocsék, öncélú, az egy másodlagos kérdés. Az, hogy nem tetszik a koncepció, nem ok arra, hogy más ne vehesse meg.
Egyébként meg ne tegyünk úgy, hogy itt valami hű de nagy polgárpukkasztó dolog lennénk a tanúi. Ugyanezt a felháborodási hullámot eljátszották anno, a Postal, a Manhunt vagy akár a korai GTA-k idején is. És ezek közül nem mindegyik kiemelkedő játék, mégse gondolkozunk manapság úgy, hogy gátolni kellett volna a terjesztésűket.
totyak
totyak 2015.02.17. 14:49
Biztosan van létjogosultsága, de az is biztos, hogy nem csak a Steam-ből áll a világ. Ha a Valve nemet mondott volna, a játék akkor is megjelenik, csak másképp terjesztve.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.