Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sid Meier's Starships Sid Meier's Starships

Márciusban jön a Sid Meier’s Starships

A 4X stratégia is pontos premierdátumot kapott.

2015.02.26. 09:47 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy közeledik a tavaszi főszezon (vagyis a márciusi, áprilisi időszak), egyre több ekkorra datált játék kap pontos megjelenési dátumot. Ezek közé tartozik a Sid Meier’s Starships is, amely a Civilization: Beyond Earth univerzumában játszódik. A két játék között kapcsolat is lesz, ám ezt egyelőre nem részletezték a fejlesztők. A Starships ugyanakkor a 4X stratégiák táborát fogja gyarapítani, amelyben nekünk kell felépítenünk galaktikus birodalmunkat és megvédeni annak határait. Utóbbiban nagy segítségünkre lehet, hogy flottánk űrhajóit mi magunk tervezhetjük meg. A játék napokban tehát pontos megjelenési dátumot kapott, amely szerint március 12-én érkezik meg. ■

Sid Meier's Starships
A legutóbbi Sid Meier's Starships cikkek, hírek

hozzászólások (3)

ivanova36
ivanova36 2015.02.26. 10:36
"mi magunk tervezhetjük meg" -inkább csak módosíthatjuk a statjait, bizonyos korlátok között. Tehát a design és a gerince adott, a variálást a kb 9 stat permutációja és a pénzügyi helyzetünk határozza meg.

Az alábbiak a félórás bemutató videó alapján íródtak.

Pl egy cirkálóból az armorra pakolva lehet "tankot" készíteni, de ha teszünk rá hangárokat és torpedót akkor meg ranged hajó lesz.
Ezek a változások megjelennek a hajó külalakján is, de pl nem lehet majd teljesen átalakítani a hajót , mondjuk egy Star Trek Fed cruiser-re...
ivanova36
ivanova36 2015.03.16. 15:41
És nem is lett nagyon tévedve. Kijött időre a játék.

A játékmenet maga szakított a Beyond Earth illetve a korábbi Civilization részekkel. Új játék indításakor kiválaszthatjuk a népünk fő irányzatát, mely irányzatok a Beyond Earthből kerültek át, úgy mint Harmony, Purify és Engineer. Mindegyik irányzatban van 8 vezető melyek más más képességgel bírnak. Ám ezek a képességek mindegyik irányzatban megvannak. Vagyis kezdhetsz plusz egy hajóval, akármelyik irányzatot is választod. Irányzat egyik legszembetűnőbb jelentősége a hajók külsejének változása. Ezek is Beyond Earthből kerültek át, vagyis a Harmony hajói zöldesek legömbölyítettek, a Purify pirosas és agresszív, Engineer sárgás és áramvonalasabb kialakításúak. Nép választása után lehet állítani hogy mennyi és milyen erős AI legyen, illetve mekkora naprendszerben szeretnénk tevékenykedni. Ezek után kezdődhet a meccs. Azért meccs, mert átvezető történet nincs, hanem csak AI elleni skirmish.
Egy darab flottánk lehet, melyben a hajóink számát energy-ért bővíthetjük, valamint szintén energy-ért lehet majd a hajókat javítani és fejleszteni. Terjeszkedni a flottánkkal tudunk, stratégiai nézetben a környező bolygókra át tudunk velük menni és ott feladatokat végrehajtani. Feladatok teljesítése jutalmaként befolyást szerzünk az adott bolygón több befolyás, több nyersanyag arról a bolygóról. Befolyást 4 részletben méri a játék, de vásárolhatunk is creditért, így egy-két feladat és némi vásárlás után 100%os befolyást szerezve, a bolygó beáll a birodalmunk zászlaja alá. 50%os befolyással már építkezhetünk is az adott bolygóra, lehet fejleszteni az ottani ipart, pl több energy-t, kaját, tudáspontot, fémet termeljen, vagy akár ugrókaput és építhetünk a bolygóhoz.
A meghódítandó bolygóhoz érve kaphatunk némi háttérinfót a várható feladatról és esetleges ellenséges tevékenységről, valamint fejleszthetjük vagy módosíthatjuk a flottánkat ennek megfelelően. A fejlesztéssel befolyásolhatjuk hogy melyik hajónknak milyen szerepet szánunk. Lehet az egyik egy sok lépésszámmal rendelkező távolságról támadó, vagy akár egy robosztus sok HP-val bíró tank. Esetleg vadászokkal operáló hordozó. A feladatok pár fajták lehetnek, pl: foglalj el 3 relét, tartsd meg a relét 5 körön át, juss ki a hajóddal az aszteroida mezőből 11 kör alatt, vagy pusztítsd el az ellenséges flottát, esetleg védd meg a szállítóhajót. Ekkor vált a játék taktikai nézetbe ahol a flottánkat irányíthatjuk a már jól bevált hexa pályán, mely díszítve van számos anomáliával, aszteroidával, porfelhővel. De ezek nem csak díszek, hanem a taktikai hadviselés fontos részei. És kezdődhet a fogócska az ellenféllel, hogy melyik aszteroida mögé bújva melyik ellenfélre látunk rá, vagy hogy vadászainkkal mögé tudunk-e kerülni, esetleg a kilőtt torpedókat időben el tudjuk-e kerülni. A csata maga körökre osztott, és a hajóink felszereltségétől függ a lépésszámunk és fegyvereink típusa és hatótávolsága. A csata végén a hajóink xp-t kapnak, így hatékonyabbak lesznek, majd visszatérünk a stratégiai nézetbe. A flottánknak is van "lépésszáma" melyeket ki lehet tolni ugrókapuk használatával, de előbb utóbb óhatatlanul is elfogy a lépése, vagyis kimerül a legénység, így eltávot kell nekik adni. Eltáv adásakor lép a következő birodalom. Majd ha ismét mi jövünk, akkor a meghódított bolygók termelését megkapjuk és a flottánkkal ismét léphetünk.
Ha már minden szabad bolygót meghódítottunk akkor már csak egymás terhére tudunk terjeszkedni így kezdetét veheti az igazi balhé. Meghódíthatjuk a környező birodalmak bolygóit egyesével, de akár egyszerre mindet is.

És ezt ismételjük míg van el nem foglalt bolygó vagy míg az egyik győzelmi feltétel nem teljesül.

Vélemény:
Gyors és pörgős meccseket lehet AI ellen játszani, de ennyi. A hajók szerkeszthetősége jól néz ki, de amint rájön a játékos a tuti jü fegyverzetre, nem fog mással vacakolni. A hajók kinézete változik, de nem annyira fontosan hogy elpepecseljen vele az ember. Rányom max pontot arra amire lehet és ennyi. Civ 5-ben egy meccs 10+ óráig is tartott, itt normál nehézségen is max 2 óra volt 6 AI ellen. Jó móka rövid távon, de 15 eurót nem ér. Nagyon egyszerűsített menü, grafikai beállítás alig, így megértem ha sokan tablet vagy okostelefon appnak értékelik ezt a játékot, semmint teljes értékű PC játék. Egyik legnagyobb hiányossága hogy nincs benne semmilyen multi. Inkább tűnik a Beyond Earth egyik kimaradt featurjének, sem mint önálló brand vagy mellékága a Civilizationnek. Inkább tűnik egy sikeres Kickstarter játéknak. Annak kíváló lenne. Sid Meier nevével jelzett játéknak, tabletre kiváló lenne. De PCre jött teljes játékként, így már más a helyzet. Fenti hiányosságai miatt csalódás, így nem tudok felhőtlen örömmel játszani vele. Csak annak ajánlom aki nem vár tőle Civ 5 szintű kikapcsolódást.
ivanova36
ivanova36 2015.03.17. 08:02
Az Engineer-t tévesen írtam, helyesen Supremacy a játékban.

Még annyi kiegészítés hozzá hogy az irányzatoknál is van eltérés, de nem igazán számottevő.
Tegnap ismét lenyomtam egy meccset, 3 óra alatt 6 moderate vagyis kb normál AI ellen Harmony irányzattal. Nem volt rossz, de a végére eléggé agyaggalamb lövészet hangulata volt, a fejlett hajóimnak köszönhetően. Ettől függetlenül ma majd ismét nekiesek másik irányzattal.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.