Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jön a WoW Token

Aranyat vagy játékidőt lehet venni az új játékbeli tárgy segítségével.

2015.03.02. 19:37 | szerző: Dino | kategória: Játék

Hamarosan - egy következő patch-ben - bevezetésre kerül a World of Warcraftban egy vadonatúj játékbeli tárgy, a WoW Token, ami két célra lesz használható: egyrészt megvehetjük valódi pénzért, majd a játék aukciós házában eladva aranyat kapunk érte, másrészt pedig ha a játékban elegendő aranyunk gyűlt össze, a napi aktuális árfolyamon vásárolhatunk egy Tokent az aukciós házban, amelyet aztán 30 nap játékidőre válthatunk be. Így egyrészt legálisan, netes aranyfarmerek kihagyásával juthat aranyhoz az, aki nagyobb vásárláson töri a fejét a játékban, másrészt pedig ha valaki sokat játszik, nem kell valódi pénzéből áldoznia előfizetése meghosszabbításához. További részletek a WoW Token FAQ oldalán olvashatók. ■

World of Warcraft
A legutóbbi World of Warcraft cikkek, hírek

hozzászólások (6)

Zoo_Lee
Zoo_Lee 2015.03.03. 08:37
Wildstar szagot érzek... ennek a játékbeli előfizetésnek ott is az volt a gondja, hogy az átlagjátékos képtelen volt egy hónap alatt elég pénzt összegyűjteni, amennyi játékórát az előfizető token ért, az azt felhalmozó játékosnak már szinte vigaszdíjként járt a lehetőség, hogy ne kelljen fizetnie is a játékban töltött hetekért. Mondjuk itt a WoW-ról beszélünk, legrosszabb esetben is "csak" 1-2 millióval hízik majd a játékostábor...
ivanova36
ivanova36 2015.03.03. 12:28
EVE-ben is van játékidő token. Lassan eljutunk a F2P-hez. Mondjuk attól függ milyen ára lesz a Tokennek. Mert pletyka szerint nem a játékos szabja meg az AH árát, hanem a Blizz. Kérdés hogy mennyire lesz belőve az ára, vagy mi alapján. Ha egy mount 20 euro, másik mount meg ingame 100k arany, akkor jó eséllyel a token 150k-nál fog kezdődni...
warcat
warcat 2015.03.03. 17:26
Masszívan túlbecsülitek az árat,az infláció ellenére 15-25 000 gold közé tippelem,nyilván nem az első napon,de kb egy héten belül ahogy stabilizálódott az ára.
15k az alacsony pop szervereken,a felsőbb a nagy létszámmal rendelkezőkre vonatkozik

Az árat nem a Blizzard,hanem a kereslet-kínálat határozza majd meg,de pl a Diablo 3 AH commodities(gemek pl) részéhez hasonlóan csak egy átlagolt árat fogsz látni,ami aszerint fog mozogni felfelé/lefelé,hogy mennyit raknak be illetve vesznek meg (aka kereslet-kínálat).Ez azért lesz így,hogy ne az menjen folyamatosan,hogy berakod a tokent,majd 30-an alávágnak 1 fillérrel (játékban copper,rézpénz)

Az érték meg úgy jött ki,hogy :
először is ez a token 30 napnyi játékidőt ad csak. 100-150k aranyat csak igen komoly időt az AH használatával töltő játékosok engedhetnének meg maguknak,ennél a számnál lényegesen nagyobb lesz a kínálat.
D3 RMAH kapcsán nekem jó rálátásom volt arra,hogy hányan is költenek semmi extra meggondolás nélkül 10-25 eurós összegeket->
Hasonló összegért, 10-15 eurós tartományban a feljebb már jelzett 15-25k aranyat lehet kapni a feketepiacon.
A "legális" arany érhet kicsit többet de nem sokkal,ne felejtsük el,hogy gamecardot használva kb 10.5 euró/3200 forint a havi feltöltés.
ivanova36
ivanova36 2015.03.03. 19:03
Meglehet, hogy a fekete piaci árakat is lehet figyelembe fogják venni, hiszen az árakat a Blizz fogja meghatározni. Kicsit összeesküvés elmélet szagú a dolog, de ha nem te állítod be az árat és direktbe a te tokenedet nem lehet megvenni, márpedig jelenleg úgy van a FAQ-ban hogy nem lehet, akkor az árakat sem te mint játékos határozod meg, hanem a blizz. Ők meg úgy állítgathatják ahogy nekik megfelel. Kereslet-kínálat az akkor állítaná be az árat szerintem, ha a játékosok állítják az árakat.

Amennyiben a fenti elgondolásod helyes, hogy 15-25k között lesz, akkor azzal csak a játékosok fognak nyerni. Pláne hogy most még a craftolással is lehet 10-25k-t kiszedni 3 hét alatt, persze szervere válogatja.

De majd kiderül élesben, hogy milyen is lesz.
Shadowguard
Shadowguard 2015.03.03. 21:31
És azt se felejtsük el, hogy nem lesz semmiféle különbség a szerverek között :) A blizzard régiós szinten fogja beállítani az árakat, szóval ha te EU-s szerveren vagy és szerintük oda 40k a reális ár, az akkor is 40k ha a TN-en vagy, meg akkor is ha valami low-pop szerveren :)
És nem, a FAQ szerint az árakat itt a blizzard határozza meg :D Cserébe nincs deposit és AH cut.
Viszont amikor még játszottam akkor emlékeim szerint szervertől függően 60-70k körül mozgott a goldos töltés, ami két hónapot ért. Szóval 30-35k a maximum amit kérhetnek érte. Ha beállítják az árat 60k-ra akkor sokan inkább maradnak a megszokott embernél, aki tölt nekik, még ha ő is emel valamennyit az áron. Viszont nagyon le sem vihetik az árat, mert akkor meg a kutya sem költ rá pénzt, inkább veszi a goldot továbbra is sellertől.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.