Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Valve bejelentette a Source 2 engine-t

De más újdonságokat is bemutattak Gabe Newellék a GDC-n.

2015.03.04. 12:21 | szerző: Dino | kategória: Játék

A 2015-ös GDC alkalmából több bejelentést is tett Gabe Newell csapata, a Valve. Ezek egyike, hogy készül a Source 2 engine, a Valve játékai - mint pl. a Counter-Strike: Source és a Half-Life 2 - mögött álló motor legújabb változata. A cég ezt a profi fejlesztők mellett a gamereknek is szánja, ennek érdekében pedig a tartalomfejlesztők számára ingyenessé is teszi a Source 2-t. Az engine-nek lesz egy Vulkan-kompatibilis verziója is, amely a Khronos Group által felügyelt, többplatformos 3D grafikus API-val működik majd együtt, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztők a legtöbbet tudják kihozni az aktuális grafikus hardverekből.
A steames In-House Streaming kihasználásához egy külön célhardveren dolgoznak a Valve-nál. A Steam Link gyakorlatilag egy célhardver, amelynek fő funkciója a PlayStation TV-ben is megtalálható streamelés lesz (csak persze PC-ről, pl. egy Steam Machine-ről továbbíthatjuk a játék képét). A maximális streamelhető kép felbontása 1080p-s lesz, 60 Hz-es frissítés mellett, alacsony késleltetéssel. A TV-re HDMI-n keresztül köthetjük, a stabil működéshez Ethernet csatlakozás található rajta, kontrollereket és egyéb kiegészítőket pedig három USB porton kapcsolhatunk rá. Az USA-ban novemberben kerül a boltokba, 49,99 dolláros áron, a szintén novemberben megjelenő Steam Controllert pedig ugyanennyiért vehetjük meg majd hozzá. Az európai árazást és megjelenést később fogják bejelenteni.
A HTC-vel együttműködve egy VR-headseten is dolgoznak a Valve-nál. A Vive fejlesztői verziója tavasz során lesz elérhető, míg a bolti megjelenése az év végén várható. A VR megoldáshoz kapcsolódik a Lighthouse elnevezésű rendszer, amely mozgásunk és környezetünk lekövetését segíti, a technológia pedig tévékbe, mobileszközökbe vagy akár headsetekbe is beépíthető (és a Valve ingyen fogja biztosítani az érdeklődő gyártóknak). Emellett egy külön VR-vezérlő is várható, amely a kézmozgást tudja majd pontosabban érzékelni. ■

hozzászólások (6)

KRISZ46
KRISZ46 2015.03.04. 13:12
Várjunk csak. source 1 és source 2=1+2=3
HL3 tényleg confirmed :D
ivanova36
ivanova36 2015.03.04. 13:18
korábbi tendenciákkal szemben ez a dolog tetszik. Mármint hogy elkezdték a grafikus motorokat és a fejlesztői környezetet kiadni hozzá, puszira. Már csak a Cryengine és Unity kell hogy beálljon a sorba és lesz 4 fajta ami elérhető, illetve amikre lehet fejlesztgetni. Viszont hátulütője is lehet könnyen. Sok hulladék készülhet így, hiszen már nem fogja bukni rajta a "fejlesztési költséget" a kedves user. Meglátjuk mi lesz, remélem elérjük 1-2 éven belül hogy a Steamről kikopnak a hulladék grafikával megáldott early accesses bitkupacok.
Madrac
Madrac 2015.03.04. 14:01
A Unity már rég csak akkor kér pénzt, mikor ki akarod adni a játékot, nem sokat tudna engedni már.
ivanova36
ivanova36 2015.03.04. 14:52
Akkor már csak a cryengine a havidíjas? tavaly néztem de mintha a unity is havi díjas lett volna...lehet benéztem valamit náluk. EGX-ről is valami hasonlóról emlékszem...
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2015.03.04. 16:41
Mindegyikből van premium verzió is Unitytől UnrealEngine-ig, plusz vannak hozzájuk fizetős tartalmak (UE4-hez például elég komoly assetek és modellek), de igen, már csak a CryEngine-nek nincs ingyenes változata. KÍváncsi leszek, hogy ennyi nagykaliberű ingyenes engine hogy fogja befolyásolni a piacot, az utóbbi években a Unity elég durva monopóliumot épített ki.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.