Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Killers and Thieves

A játék látványvilágáért a The Banner Saga kreatív tervezője felelős – ez meg is látszik rajta.

2015.03.07. 18:44 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A The Banner Saga nem csak egyedi játékmenetével tűnt ki tavaly a szürke tömegből, hanem meseszerű látványvilágával is. Utóbbiért többek között Alex Thomas volt felelős, aki a legújabb hírek szerint már nem dolgozik tovább a játék folytatásán, ugyanis egy másik projektre koncentrál. A stúdió berkeiben ugyanis készül egy másik érdekes játék is, a Killers and Thieves.
A gyilkosokról és tolvajokról elkeresztelt alkotásban nem meglepő módon egy tolvaj céh irányítása lesz a feladatunk. Egy egész város lesz a játszóterünk, pontosabban a céhünkbe belépést nyerő, kezdetben még zöldfülű gazfickók játszótere. Mi dönthetjük el, hogy kiket veszünk be a bandába, majd őket milyen küldetésekre küldjük ki. A játékban tehát hol a város térképén követhetjük nyomon az eseményeket, hol pedig a véletlenszerűen generált városrészekben szállhatunk be egy-egy rablásba. A küldetések során mi magunk irányíthatjuk a kiválasztott tolvajokat, akikkel bezárt, néha őrökkel védett épületekbe kell behatolnunk, majd ott a lehető legtöbb értéket bezsebelnünk – végül lehetőleg észrevétlenül távoznunk.
Az így szerzett pénzből tarthatjuk fent főhadiszállásunkat, ami az első képek alapján az XCOM: Enemy Unknown vagy a This War of Mine játékok oldalnézetes megoldására emlékeztet. Bázisunkat nem csak karban kell tartanunk, fejlesztenünk is kell, ám mindennek lesz fenntartási költsége is. Ha ezekre nem figyelünk, idővel elveszítjük mind a bázisunkat, mind az embereinket – hiszen nekik is kijár a zsákmányból. Ha pedig nagyon legyengül a céh, könnyen ránk találnak az ellenségeink és végeznek velünk. Szintén a zsákmányolt pénzből tudjuk fejleszteni az embereink felszerelését is, akik a szerepjátékos elemeknek köszönhetően minden balhé alatt fejlődnek.
A Killers and Thieves az alábbi képek alapján le sem tagadhatná, hogy a The Banner Saga fejlesztőinek keze munkája. A látvány ugyanis nagyon hasonlít az említett játékéra, kézzel rajzol hátterek és karakterek felelnek a hangulatért. A játék megjelenésére még elég sokat kell várnunk, hiszen a premierre 2016-ig biztosan nem kerül sor. Elsősorban PC-re készül, de a hosszú távú tervek között további platformok is szerepelhetnek. ■

előző
következő
Készül a Killers and Thieves
Készül a Killers and ThievesKészül a Killers and ThievesKészül a Killers and ThievesKészül a Killers and ThievesKészül a Killers and Thieves

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.