Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jól mutat a Star Citizen sérülésmodellje

Új trailerben mutatták be, milyen károkat okozhatunk majd egymás űrhajójában.

2015.03.09. 14:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Továbbra is az utóbbi idők egyik legígéretesebb, cserébe leglassabban készülő űrhajós játéka a Star Citizen. A még meg sem jelent alkotás már most is rekordernek számít, hiszen minden idők rajongók által leginkább támogatott projektjéről van szó, amelynek gyűjtése a 2012-es rajt óta közel 75 millió dollárig jutott.
A fejlesztő Cloud Imperium Games a napokban új trailerrel jelentkezett, amelyben az űrhajók sérülésmodelljét demonstrálják. A közel kétperces bemutató magáért beszél: lézerágyúval és gépágyúval kínálnak meg benne egy Gladiust. A video első felében egy hangárban a felületi sérüléseket mutatják be, gyakorlatilag szitává lövik szerencsétlen űrhajót. A második felében viszont már a világűrben nyitnak rá tüzet, ahol szó szerint apró darabokra szaggatják szét. A látvány magáért beszél, ráadásul a fejlesztők elmondása szerint az új sérülésmodell már sokkal kisebb számításigénnyel rendelkezik mint elődje. A sérülés mértékét négy tényező befolyásolja: hőmérséklet, égés mértéke, anyagvastagság és a hajótest formája ott, ahol a találat éri.
„A négy sérülési tényező használatával felizzíthatjuk a hajótestet, felforralhatjuk rajta a festéket, ami idővel le is ég a fémről, megolvaszthatjuk a felszínt, de akár lyukakat is égethetünk bele, hogy felfedjük a gép vezetékeit és mechanikáját.” – olvasható a fejlesztők értékelése.
A Star Citizen fejlesztése tehát töretlenül folyik tovább, de az újabb és újabb ígéretek teljesítése sok időbe telik. Éppen ezért nehéz lenne megjósolni, hogy a játék végleges változata mikor érkezhet meg. Mindenesetre a hivatalos álláspont továbbra is a 2015-ös premiert jósolja. Aki addig is szeretné kipróbálni az eddig elérhető modulokat, annak a hivatalos oldalon van lehetősége támogatni a projektet. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (2)

KRISZ46
KRISZ46 2015.03.10. 01:08
A No man's sky-ból is mutathatnának több gameplay-t arra jobban kiváncsi vagyok. Mármint ez q jólnézki de ehez tuti kell majd gép.
GeryG
GeryG 2015.03.10. 08:25
Hát, CryEngine, szóval picit kétesélyes. Amennyire az első generáció zabálta a gépet, a második annyira nem. A harmadik meg valahol a kettő között (legalábbis a Crysis részei alapján). Szóval én azért még bizakodó vagyok. Anno, mikor én támogattam a projektet, akkor még csak a hangár modul volt elérhető, ami tökéletesen, röccenésmentesen futott. Persze ez tök irreleváns a mostani és főleg a végleges kiadások tekintetében. :)
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.