25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kickstarteren a Descent Underground

Adakozhatunk, hogy feltámasszák a ’90-es évek klasszikus akciójátékát.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

Az első Descent játék még MS-DOS-ra készült el 1994-ben a Parallax Software jóvoltából. A játék a következő években további két epizódot élt meg, az utolsó, harmadik epizód óta pedig már tizenöt év telt el.
Eric Peterson, aki korábban a Wing Commander és Starlancer játékokon is dolgozott, az utóbbi években pedig Chris Roberts oldalán a Star Citizen fejlesztésében segít, elérkezettnek látta az időt, hogy leporolják a szériát. Több veterán fejlesztővel megalapították a Descent Studiost, amelynek első projektje nem is lehet más, mint az említett széria rebootja. A Descent Underground a régi űrhajós-lövöldözős játékmenetet hozná vissza a köztudatba, ám ehhez a fejlesztők a rajongók támogatását kérik. A minap rajtolt el a játék Kickstarter kampánya, ahol 600 000 dollár összegyűjtése a cél. Ebből bő egy nap alatt 117 000 dollár már össze is gyűlt, vagyis nem nagy kockázat megjósolni, hogy a kampány sikerrel fog zárulni.
A játékban nyolc különböző űrhajó kap majd helyet, amelyek nem csak külsejükben, de képességeikben is eltérnek egymástól. A hírek szerint az űrhajókat fejleszteni is lehet majd. Amikor épp nem egymást lőjük szitává, nyersanyagokat kell bányásznunk, hogy ezeket a fejlesztéseket végre tudjuk hajtani. A hajókat támadó, védekező és felderítő eszközökkel szerelhetjük fel, valamint magunk választhatjuk meg, hogy milyen fegyvereket viszünk magunkkal a csatába. Természetesen kapunk többjátékos módot is különböző játékmódokkal (Capture the Asteroid, Capture the Ore, Deathmatch Destruction, Mining of Mineral). Pályákból sem lesz hiány, ezek különféle bolygótípusokat fognak jelképezni a fagyott világoktól a forró lávamezőkön keresztül egészen a gázóriásokig.
A Descent Underground alatt az Unreal Engine 4 teljesít majd szolgálatot, amely az első néhány kép és nagyon rövid előzetes alapján nagyon is jól teszi majd a dolgát. Hogy a játék mikor jelenhet meg, arról persze még nincs hír, ahogy a célplatformok sem tisztázottak még.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
  • Descent Underground
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

ivanova36
ivanova36 [1321]
Már a Descent 3-nak sem volt sok köze az eredeti Descent 1-2-höz. Már ami a játékélményt illeti. Hogy történetben utána jön, az más tészta.

Minap végigtoltam a Descent 1-2 -t hanem hivatalos Rebirth verzióval és jobban tetszett, mint a Descent 3 vagy a fenti képek bármelyike. Persze szép a fenti a grafika, de szerintem a Descentnél pont nem a grafika a lényeg.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)