Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Anyagilag is sikeres a Cities: Skylines

Egy nap alatt negyedmilliót adtak el a városmenedzser játékból.

2015.03.15. 11:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Úgy tűnik, új királya született a városmenedzser játékoknak. Ezt a címet – érdemi konkurencia híján – sokáig a SimCity széria birtokolta, ám ennek utolsó, közepes fogadtatásban részesült felvonása óta már eltelt két év. A Colossal Order, akik korábban a Cities in Motion játékokat is készítették, idén megpróbálkoztak a trónbitorlással és a Cities: Skylines bizony sikerrel vette az akadályt. Mind a kritikusok, mind a rajongók egyöntetűen pozitívan vélekednek az alkotásról, ami mostanra már az eladásokban is megnyilvánult. A premier óta mindössze öt nap telt el, de már az első napon átlépték a negyedmilliós eladott példányszámot. Ebben benne vannak az előrendelők is.
„Szeretnénk a legmélyebb, szívből jövő hálánkat kifejezni a rajongóknak a támogatásukért, és szeretnénk őket biztosítani afelől, hogy a következő években ezt a csodálatos játékot is legalább annyira támogatni fogjuk, ahogy tesszük azt a Crusader Kings és az Europa Universalis sorozatokkal. Tudjuk, hogy egy remek játék került a kezeink közé, és nagyszerű érzés, hogy további új tartalmakat ígérhetünk a rajongóinak.” – nyilatkozta Fredrik Wester, a kiadásért felelős Paradox Interactive vezetője, aki így folytatta – „Gratuláció és köszönet illeti a Colossal Order csapatát is, hiszen olyan játékot készítettek, amelyet csak úgy emlegetnek, mint a városmenedzser játékok új mércéjét. Erős kapcsolatot építettünk ki velük az elmúlt években a Cities in Motion és a Cities in Motion 2 által, ezért jó látni, hogy ezt a tehetséges csapatot így ünneplik páratlan lelkesedésük és képességeik miatt.”
Westerhez csatlakozott a fejlesztő stúdió vezetője, Mariina Hallikainen is, aki szintén hálájának adott hangot: „Itt, a Colossal Ordernél öröm látni, hogy ennyien élvezik a Cities: Skylinest, és a Steam Workshopnak köszönhetően máris rengeteg fantasztikus új tartalom készült hozzá. Nagyon büszkék vagyunk és már alig várjuk, hogy a rajongókkal együtt tovább fejleszthessük a játékot.”

Cities: Skylines
A legutóbbi Cities: Skylines cikkek, hírek

hozzászólások (8)

GeryG
GeryG 2015.03.16. 12:05
Nem, a Cities XL-XXL a Focus Home Interactive saját sorozata, a Cities: Skylines pedig a Colossal Order fejlesztése és a Paradox kiadásában jelent meg. Lényegében semmi köze a két címnek egymáshoz. :) (tök durva egyébként, hogy Unity-t használ, ha nem nézek utána, fel sem tűnt volna. Nagyon feltörekvőben van ez a motor is :) )
ivanova36
ivanova36 2015.03.16. 13:27
Akkor már érthető, miért lett ekkora forgalma. Kérdés hogy a névazonosság miatt hogy hogy nem balhéznak még? :D
GeryG
GeryG 2015.03.16. 13:40
Gondolom, nehéz lehet levédetni egy olyan hétköznapi szót, mint a "városok". :D
ivanova36
ivanova36 2015.03.16. 13:48
Ha a fallout-ot sikerült (Fallout vs Fortress Fallout)akkor a Cities-t sem nagy kaland :D Pedig e példában szereplő két játék még köszönő viszonyban sincs, nem hogy azonos piaci szegmenst fedjenek le...
Sir Spike
Sir Spike 2015.03.16. 22:02
Anno a Cities XL elég jó kis darab volt, mondhatni hiánypótló. Az egyetlen hibája az volt, hogy a fejlesztők képtelen voltak újítani rajta. Az újbóli kiadások bővültek pár új épülettel, meg volt egy-két hibajavítás és kész. Illetve a multi-core támogatás sem igazán működött. Egy proci szál mellett egy nagyobb város rendesen izzította a procit.

Viszont nagy előnye volt, hogy nem lehetett "ultimate" várost építeni. Ahhoz, hogy egy igazi metropolist összehozzon az ember, ahhoz segéd/célvárosokat kellett építeni. Pl. olajkitermelő, édesvíz kitermelő. És ezt a pár várost kellett jól összefűzni.
Az iparnak volt mélysége, sokkal nagyobb, mint a Skylines-nak. Pl. az irodák hatékony működéséhez IC gyárak kellett, amihez nagy szakértelmű munkásokra, illetve sok áramra volt szükség. Viszont, ha a nehéziparra gyúrtunk rá, akkor az zabálta az olajat. Szóval volt benne micro rendesen.
A Skylines nagy előnye, hogy a Cities XL sosem volt igazán pro a közlekedéskezelésben. Út, meg variálhatóság volt benne dögivel, sőt útmenedzsmentben jobb volt, mint a Skylines, de az utazások és szállítások kontrollálhatatlanok voltak. Mindenki ment a legrövidebb úton, vagy amit annak gondolt, ezzel oltári dugókat létrehozva.

És most nézem, hogy mennyit írogattam :-D
Szumma: A Skylines teljesítette azokat az elvárásokat, melyek anno a SimCityvel szemben elvártam. És ha összeraknánk a Skylines és a Cities XL össze jó tulajdonságát, akkor egy olyan szimulátor születne, amit most azonnal előrendelnék :-)
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.