Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

Új játékplatformon dolgozik a Nintendo

Az egyelőre Nintendo NX kódnéven futó projektről még nem árultak el részleteket.

2015.03.17. 15:36 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Nintendo

A Nintendo ma különleges sajtótájékoztatót tartott Japánban, ahol bejelentették, hogy új hardveren dolgoznak, amely egyelőre a Nintendo NX kódnevet viseli. Mivel egyelőre csak nagyon kevés részletet árultak el a projekttel kapcsolatban, így azt sem lehet tudni, hogy egy új konzolról van-e szó.
„A Nintendo játékrendszerek iránti elkötelezettségét bizonyítékaként bejelenthetem, hogy a Nitendo új játékplatformon dolgozik, amely teljesen új koncepciót képvisel és jelenleg az NX kódnevet viseli. Egyelőre túl korai lenne bármilyen részletet is elárulni a projekttel kapcsolatban, de reményeim szerint jövőre bővebb információval szolgálhatunk.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a Nintendo vezetője, Satoru Iwata.
A konferencián a DeNA mobileszközökre szakosodott stúdióval kötött megállapodásról is szó esett, amelynek keretében a jövőben sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a hordozható eszközökre készülő játékoknak. Emellett a DeNA csapatával közösen dolgoznak egy új közösségi szolgáltatáson is, amely a már létező eszközökön, PC-n, mobilon és az említett Nintendo NX-en is elérhető lesz. Iwata ugyanakkor leszögezte, hogy ez nem a nemrégiben megszűnt Club Nintendo szolgáltatás utóda lesz, hiszen ennek elsődleges célja a játékosok összehozása lesz függetlenül attól, hogy azok éppen milyen platformon vannak jelen. ■

hozzászólások (1)

KRISZ46
KRISZ46 2015.03.17. 17:30
Csak én tartom ezt rossz ötletnek? Mármint nemhiszem h annyira kapkodják amúgyis a nintendo cuccokat legalábbis nem annyira mint X1 és PS4-et,
Azt sajnálom a legjobban h a Sonic meg a Mario játékok is csak nintendo(kivéve ami nem ) konzolra vannak mert PC-n vagy egyéb konzolon többen vinnék.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.